Xbox One primeşte un spor de viteză, într-o încercare de a ajunge din urmă consola PS4

04.09.2013
Xbox One primeşte un spor de viteză, într-o încercare de a ajunge din urmă consola PS4

După numeroase compromisuri făcute pentru a aduce consola Xbox One la nivelul rivalei PlayStation 4, oficialii Microsoft încă nu sunt pe deplin încrezători în şansele de reuşită ale noi platforme de jocuri. Ultima găselniţă atinge în mod direct partea de hardware, aducând un spor de performanţă procesorului octo-core aflat la inima consolei.

Procesorul consolei Xbox One a primit un spor de viteză

Utilată cu hardware mai slab decât rivala PlayStation 4, consola Xbox One a primit mai întâi un boost de viteză pentru partea de GPU, frecvenţa procesorului grafic urcând cu 53MHz peste cea anunţată iniţial, ajungând la 853MHz. Între timp, Microsoft a decis că măsura luată nu este suficientă, cerând un nou boost de performanţă, aplicat de această dată pentru partea de CPU.

Consola Xbox One intră astfel în producţie de masă purtând un CPU la 1.75GHz şi GPU la 853MHz (cu 150MHz, respectiv 53MHz mai rapide decât era planificat iniţial). Estimat la un conservator 5-10%, sporul de performanţă obţinut fără a modifica cu nimic configuraţia originală a consolei este totuşi insuficient pentru a aduce platforma Xbox One la nivelul rivalei PS4.

Având aplicate şi aceste ultime modificări, consola Xbox One va ajunge pe rafturile magazinelor din Europa începând cu data de 29 noiembrie, încadrată la un preţ recomandat de 499.99 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult