Acer Aspire V 15 Nitro review

Acer Aspire V 15 Nitro review
Construcţie, design şi ergonomie

Numele Acer nu este asociat în mod obişnuit cu laptop-uri puternice. Compania a reuşit să se impună pe segmentul computerelor portabile ieftine, cu specificaţii tehnice decente, al căror raport calitate-preţ depăşeşte de multe ori oferta concurentă. Ei bine, noul Aspire V15 Nitro este un produs diferit faţă de ce eram obişnuiţi să primim de la Acer, acesta integrând componente puternice şi un design mai atrăgător, însă la un preţ pe măsură.

Construcţie, design şi ergonomie

În ciuda faptului că vorbim despre un computer cu un preţ destul de piperat, Acer a ales să folosească plasticul ca material predominant în construcţia sa. Atât carcasa exterioară, cât şi cea interioară, alături de rama display-ului şi suprafaţa din jurul tastaturii sunt realizate din plastic. Din fericire însă, vorbim despre un plastic de calitate, solid şi totodată uşor. Prima dată când ridici Aspire V15 Nitro de pe masă există un mic şoc de câteva secunde, cauzat de faptul că este prea uşor pentru configuraţia şi dimensiunile sale. Nu este nici pe departe un ultrabook, capabil să stea într-o geantă fără a-i simţi prezenţa, dar nici nu va rupe spatele utilizatorului care îl poartă zi de zi într-un ghiozdan.

Acer Aspire V 15 Nitro: Capacul din plastic beneficiază de striaţii verticale

Capacul display-ului este turnat cu un model ieşit în relief, care oferă o senzaţie plăcută atingerii. Acesta inspiră eleganţă şi calitate superioară, iar logo-ul cromat completează designul minimalist al carcasei. În partea din spate, Acer a folosit un plastic argintiu aproape cromat, care protejează balamelele display-ului şi se prelungeşte până în partea de jos, unde se regăsesc fantele de aerisire. Deşi culoarea argintie nu serveşte niciun scop practic, adaugă puncte în plus la design.

Lateralele lui V15 Nitro nu găzduiesc decât o unitate optică Blu-Ray pe stânga şi câţiva conectori pe partea din dreapta. Cu toate că nu include foarte multe porturi de expansiune, ce se găseşte aici este suficient pentru activităţile zilnice. Ridicând display-ul putem vedea o tastatură de dimensiuni normale, cu tot cu numpad, cu retroiluminare de culoare roşie şi un trackpad de dimensiuni considerabile fără butoane. Acer a ales să folosească pentru trackpad un design asemănător cu cel introdus de Apple, care poate fi apăsat fizic pe întreaga sa suprafaţă şi recunoaşte intenţia utilizatorului de a folosi butonul de click din stânga sau dreapta în funcţie de zona utilizată.

Acer Aspire V 15 Nitro: Un laptop uşor şi mic pentru hardware-ul pe care îl oferă

Probabil cea mai inspirată alegere făcută de Acer în realizarea acestui notebook a fost filtrul anti-glare de deasupra display-ului. Întrucât Aspire V15 Nitro este orientat către cei care doresc un laptop pentru lucru, eliminarea reflexiilor în utilizare este un aspect foarte important. În rest, nimic nu iese în evidenţă la capitolul design. În ciuda faptului că vorbim despre un computer realizat în totalitate din plastic, acesta este construit foarte bine şi este ferit de problemele de asamblare sau îmbinare a componentelor. Acesta nu scârţăie când este manevrat şi este realizat din materiale plăcute atingerii.

Părţi pozitive

Design plăcut
Dotări excelente pentru mărimea şi greutatea sa
Performanţă decentă
Display IPS anti-glare

Părţi negative

Trackpad realizat dintr-un plastic rigid
Tastele au cursă prea scurtă la apăsare
Sunet fără frecvenţe joase

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult