Acer Predator 17 (G9-793): prădătorul de jocuri în mediul său natural [REVIEW]

13.01.2017
Acer Predator 17 (G9-793): prădătorul de jocuri în mediul său natural [REVIEW]
Construcţie, design, ergonomie şi specificaţii tehnice

Laptop-urile de gaming formează o piaţă pe care multe companii producătoare de PC-uri portabile au început să activeze abia în ultimii doi ani. Seria Predator de la Acer a impresionat încă de la debutul său cu laptop-uri solide şi performante, modelul Predator 17 fiind unul dintre cele mai apreciate din clasa sa. Cea mai recentă versiune a acestui laptop vine cu un GPU foarte puternic, un display 4K şi câteva modificări subtile la capitolul design, păstrând însă şi câteva din neajunsurile vechiului model.

Construcţie, design, ergonomie

În termeni de design nu s-au schimbat multe de la modelul precedent al lui Predator 17 (G9-792). În afară de fantele de aerisire din spate, carcasa exterioară este identică cu cea de la începutul lui 2016. Predator 17 rămâne astfel unul dintre cele mai mari laptop-uri de gaming de pe piaţă, fiind construit dintr-un plastic mat solid, care poate rezista în timp şi care nu atrage amprentele şi praful, curăţarea sa fiind foarte uşoară.

Tastatura completă, cu tot cu numpad beneficiază de aceeaşi cursă satisfăcătoare de 2mm, ceva nu foarte obişnuit pentru un laptop şi este în continuare retroiluminată cu LED-uri RGB. Din păcate, acestea nu pot fi configurate decât pe patru zone, asemeni modelului precedent, iar culorile nu sunt foarte evidente în utilizare, întrucât tastele nu sunt tocmai transparente. Suprafaţa trackpad-ului uşor mată este plăcută atingerii, însă putea fi puţin mai mare, întrucât este destul spaţiu sub tastatură. Butonul de dezactivare a acestuia este binevenit, evitând astfel acţionarea sa accidentală în timpul jocurilor sau scrisului. Marginea de jos a laptop-ului este însă cam ascuţită, lucru care poate deranja utilizatorul în sesiuni mai lungi de gaming.

Binevenite sunt şi toate port-urile de conectivitate, precum cele patru port-uri USB 3.0, un USB Type-C (Thunderbolt 3), jack-uri separate pentru căşti şi microfon, card reader, HDMI, DIsplayPort şi Ethernet. Cu greu va putea un utilizator normal să umple toate aceste port-uri, iar cei care beneficiază de dispozitive Thunderbolt 3 vor putea să conecteze pe un singur port multe altele legate „în serie” (monitoare, HDD-uri externe, plăci video, etc.).

Specificaţii tehnice

  • Nume: Acer Predator (G9-793-77LG)
  • Ecran: 17.3”, IPS, 4K/UHD, anti-glare, G-SYNC
  • CPU: Intel Core i7-6700HQ (4-core, 2.60-3.50 GHz, 6MB cache)
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070, 8 GB GDDR5
  • RAM: 32 GB (2x 16384MB) – DDR4, 2133MHz (încă două slot-uri disponibile)
  • SSD: Toshiba 256 GB NVMe M.2
  • HDD: HGST 1TB HDD @ 7200rpm
  • Sunet: 4 difuzoare + subwoofer
  • Conectivitate: LAN 10/100/1000 Mbps, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, 4x USB 3.0, 1x Thunderbolt 3 Type-C, HDMI, DiplayPort, card reader, 3.5 mm jacks pentru căşti şi microfon, unitate CD/DVD
  • Alte dotări: 6 taste macro programabile, tastatura cu iluminare RGB programabilă pe 4 regiuni
  • Acumulator:  88.8Wh / 6000 mAh
  • Sistem de operare: Windows 10 (64 bit)

Părţi pozitive

Performanţă de top
Sistem de răcire performant
Posibilităţi de upgrade
Multe porturi de conectivitate

Părţi negative

Foarte mare şi greu
Poate fi zgomotos chiar şi în utilizare normală
Marginea de jos este prea ascuţită
Tastatura este iluminată RGB pe zone

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult