Apple ar fi creat un iPad prototip, cu ecran de 7.85 inch

05.04.2012
Apple ar fi creat un iPad prototip, cu ecran de 7.85 inch

Apple ia în considerare diversificarea oferte de tablete iPad, adăugând şi un model cu ecran mai mic, adresat celor cu bugete mai modeste şi dornici să încerce o versiune ceva mai compactă a faimoasei tablete iPad.

Apple iPad 7.85 inch

Aparent, modelul ales drept referinţă nu este noul iPad, ci predecesorul său iPad 2. Conform zvonurilor, tableta măsoară în lungime aproape la fel cât are iPad 2 în lăţime.

Rezoluţia ecranului rămâne neschimbată la 1024×768 pixeli, dar mulţumită ecranului cu diagonală redusă la 7.85 inch, imaginile redate vor părea mai clare decât la iPad 2. Totuşi, densitatea de 163 ppi nu se apropie de nivelul ecranului de pe noul iPad, dar chiar şi aşa, îmbunătăţirea ar trebui să fie sesizabilă.

Chiar dacă un astfel de prototip există într-adevăr, concretizarea acestuia într-un produs comercial este departe de a fi garantată, Apple respingând şi în trecut posibilitatea lansării unei astfel de tablete. Între tip, Steve Jobs nu mai este la cârma Apple, iar noua conducere pare mult mai atrasă de ideaa maximizări profiturilor decât de păstrarea imaginii mistice construite în jurul produselor Apple, lansate rar şi numai după o cântărire atentă a beneficiilor aduse brandului companiei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult