Apple ar putea lansa un nou MacBook Pro cu ecran 16-inch foarte curând

23.10.2019
Apple ar putea lansa un nou MacBook Pro cu ecran 16-inch foarte curând

În ultimele câteva luni au tot apărut zvonuri despre o nouă generaţie de laptop-uri MacBook Pro, iar cea mai recentă versiune a sistemului de operare chiar are un nou model listat, care pare similar în specificaţii şi design cu ceea ce se zvonea de curând. Totuşi, Apple nu a anunţat niciun eveniment de lansare oficial, în ciuda faptului că informaţiile disponibile sugerează că lansarea ar trebui să aibă loc cândva înainte de finalul lunii octombrie. Noi informaţii din Taiwan continuă să întărească aceste informaţii, în timp ce Apple nu pare să se grăbească să ofere informaţii pe căi oficiale.

Publicaţia taiwaneză DigiTimes a publicat un articol în care susţine că are informaţii din surse neoficiale că partenerul Apple Quanta Computer a început deja să livreze unităţi finale ale unui nou model de MacBook Pro. Acesta pare să fie cel cu display de 16,5”, puţin mai mare decât modelul de top din prezent, însă care va fi  integrat într-un corp de dimensiuni similare cu MacBook Pro de 15”. În materie de design, cele două laptop-uri vor fi similare, însă varianta nouă va avea o ramă mai mică în jurul ecranului.

De altfel, acesta ar putea fi modelul care „repară” în sfârşit tastatura de pe MacBook-uri, după ce compania a început să introducă switch-urile „Butterfly” în 2015 pe MacBook-ul de 12” şi apoi în 2016 pe MacBook Pro-uri. După trei ani de plângeri din partea utilizatorilor şi repetate încercări de a repara design-ul, Apple ar trebui să se întoarcă la un sistem de apăsare a butoanelor în formă clasică de „foarfecă”.

La nivel hardware, noile MacBook Pro-uri de 16” ar putea integra procesoare Intel, fie din familia Coffe Lake, fie Ice Lake, probabil cu modele noi, încă neanunţate de către intel. De altfel, zvonurile vorbesc despre un display cu o rezoluţie mai ciudată: 3.072 x 1.080 pixeli, pe un format mai înalt decât clasicul 16:9 de pe computerele Apple din prezent.

Modelele MacBook Pro de 13″ şi 15″ vor rămâne în oferta companiei, modelul de 16″ fiind considerată o nouă treaptă superioară. Următoarea împrospătare hardware a variantelor deja existente ar putea primi de asemenea noua tastatură cândva în 2020.

Având în vedere că mai este doar o săptămână din octombrie şi că Apple nu a anunţat un eveniment oficial, dacă într-adevăr compania pregăteşte lansarea unui nou laptop în următoarele zile, acesta nu va primi un tratament similar cu eveniment dedicat, precum un nou iPhone, în ciuda unor upgrade-uri semnificative.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult