Apple renunţă la suportul tehnic pentru trei modele MacBook şi un Mac Mini

29.11.2016
Apple renunţă la suportul tehnic pentru trei modele MacBook şi un Mac Mini

Se pare că a venit momentul ca alte câteva produse Apple mai vechi să atingă sfârşitul vieţii. După ce Apple a renunţat la suportul software şi hardware pentru o parte dintre laptop-urile şi computerele sale mai vechi, compania a adăugat pe listă alte câteva modele care nu vor mai fi acceptate pentru reparaţii în service-urile autorizate începând cu 1 ianuarie 2017. Este vorba despre două modele de laptop-uri Macbook Pro, un Mac Mini şi un Macbook din plastic, toate cu peste 5 ani de prezenţă pe piaţă.

Două modele MacBook Pro din generaţia „Early 2011”, modelul cu display de 15 şi cel cu display de 17” vor deveni produse din gama „vintage”. Acestea nu vor mai putea fi reparate în service-urile autorizate Apple din lume, singurele care ar mai putea efectua astfeld e operaţiuni fiind cele din Turcia şi câteva magazine Apple din California. În general, aceste produse sunt considerate „obsolete” în lume în afară de aceste regiuni care încă oferă suport pentru aproximativ 2 ani după ce intră pe lista „vintage”.

În schimb, modelul Mac Mini „Early 2009” şi MacBook-ul din plastic „Mid 2009” trec direct pe lista „obsolete”, fiind imposibilă reparaţia lor într-un centru autorizat în toată lumea. Singurele posibilităţi de reparare a acestor computere vor rămâne service-urile „de cartier” şi reparaţiile în regim propriu, folosind piese second-hand.

Aceste patru dispozitive Apple se alătură lui iPhone 4, Macbook Air-ului din 2010 şi câtorva routere AirPort Extreme şi Time Capsule, toate fiind abandonate în ultimele două luni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult