Asus Eee PC T91, un netbook cu touchscreen rotativ

07.01.2009
Asus Eee PC T91, un netbook cu touchscreen rotativ

Ceea ce a început cu un laptop mic şi alb ajuns să fie o serie numeroasă de netbook-uri de diverse dimensiuni, tehnologii şi preţuri. Cel mai tânăr membru al familiei Eee PC este T91 un specimen atipic ce oferă o serie dotări mai puţin obişnuite pentru acest tip de produs.

În primul rând, Asus Eee PC T91 are un ecran de tip touchscreen ce poate fi rotit la un unghi de 180 de grade. Pentru a profita de funcţia touchscreen, sistemului de operare (Windows XP) i-a fost adăugată o interfaţă optimizată în acest sens, ce aminteşte mai degrabă de Mac OS (după cum se poate observa în secvenţa video următoare).

Tot în categoria dotări atipice pentru un netbook se încadrează şi tunerul TV respectiv receptorul GPS integrate. Cântăreşte 900 de grame şi are doar 2.5 cm grosime. Ecranul de 8.9 inch este iluminat cu LED-uri, iar la bază are un procesor Intel Atom Z520.

Nu se ştie deocamdată cât va costă însă nu cred că e cazul să ne facem iluzii prea mari. La dotările amintite nu are cum să fie pe cât de ieftin am vrea noi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News