Compal FlexBook: un prim concurent pentru laptop-ul pliabil de la Lenovo

20.02.2020
Compal FlexBook: un prim concurent pentru laptop-ul pliabil de la Lenovo

Compania Compal, care dezvoltă laptop-uri şi alte tipuri de dispozitive mobile pentru alte companii, a prezentat primul său concept de laptop cu ecran pliabil. Acesta se numeşte FlexBook şi rivalizează în formă şi capabilităţi computerul Lenovo ThinkPad X1 Fold, care a fost deja prezentat oficial şi care va fi lansat în următoarele câteva luni. Spre diferenţă de modelul ThinkPad, nu este tocmai clar dacă FlexBook va fi într-adevăr lansat pe piaţă drept un produs de sine stătător, sau dacă va fi oferit către parteneri pentru a fi vândut sub brandurile acestora.

Modelul FlexBook de la Compal este echipat cu un ecran OLED de 13” care poate fi pliat la jumătate. Acesta integrează două port-uri USB-C, butoane de volum şi o „bărbie” destul de prioeminentă. Probabil că în această zonă sunt găzduite multe dintre componentele electronice ale computerului.

FlexBook poate fi folosit atât ca o tabletă normală de 13”, ca un laptop pliabil, cu cele două părţi ale ecranului la un unghi, sau ca un laptop, întrucât există şi un ataşament cu tastatură care face computerul să arate la fel ca un notebook tradiţional. Un lucru interesant pentru acest model este faptul că cei de la Compal se laudă cu o pliere completă, care nu lasă spaţiu între cele două părţi.

Acest model cu siguranţă nu va fi unul ieftin, întrucât carcasa exterioară este decorată cu piele naturală, iar ecranul este compatibil cu un stylus. Faptul că cei de la Compal sugerează că poate fi folosit cu un astfel de accesoriu sugerează că protecţia ecranului este realizată dintr-un material mai rezistent decât am văzut până în prezent pe dispozitivele mobile pliabile de la Samsung, Motorola sau Huawei.

Anunţul modelului Compal FlexBook nu înseamnă că îl vom vedea pe piaţă prea curând, însă poate sugera că vom vedea mai multe computere de acest gen pe piaţă în viitorul apropiat, de la parteneri care vor cumpăra acest design de referinţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult