Cum arată şi cât costă cel mai scump laptop din lume la ora actuală

05.02.2020
Cum arată şi cât costă cel mai scump laptop din lume la ora actuală

Laptop-urile nu mai sunt de mult un lux, întrucât oricine îşi poate permite un computer pentru bugetul disponibil. Avem laptop-uri de sub 200 de euro pe piaţă care îşi fac treaba pentru activităţi simple, dar şi laptop-uri de câteva mii de euro, care pot fi folosite pentru activităţi profesionale avansate. Desigur, pe lângă toate acestea mai sunt şi laptop-urile extravagante, în ediţii speciale, însă niciunul nu este mai scump decât laptop-ul studioului de artă MJ, decorat cu cristale Swarovski şi diamante negre, produs acum 10 ani, al cărui preţ nu a fost încă întrecut.

Pe numele său MJ Laptop Brilliant Limited Edition şi cu un preţ de 3,5 milioane de dolari, acest model lansat în 2010 rămâne cel mai scump laptop din istorie, acesta păstrându-şi în continuare valoarea. De altfel, valoarea sa s-ar putea să fi crescut, în ciuda faptului că hardware-ul intern este acum în totalitate depăşit. Nu este clar la cine a ajuns acest laptop, sau dacă a fost vreodată vândut, însă MJ spunea la momentul respectiv că va oferi 10 ani de garanţie pentru acest model. Întrucât laptop-ul a fost iniţial anunţat pe 27 ianuarie 2010, garanţia tocmai a expirat.

MJ a lansat înainte şi alte laptop-uri exclusiviste, realizate în parteneriat cu producători cu greutate în piaţă. Vorbim despre modele precum Asus Lamborghini Platinum Crocodile, Acer Ferrari Gold Pythion, Sony Vaio BlackWood, sau Asus Eepc VIP Swarovski.

Chiar dacă modelul MJ Brilliant este considerat în continuare cel mai scump, există şi ceva concurenţă pentru acesta, chiar dacă următorul model este de peste 3 ori mai ieftin.

Luvaglio, o companie exclusivistă din Marea Britanie, a prezentat în urmă cu doi ani un laptop „de lux”, pe care îl vinde contra sumei de 1 milion de dolari. Acesta vine echipat cu un ecran de 17”, un SSD de 128 GB şi unitate Blu-Ray. Aceste specificaţii nu spun însă nimic despre materialele din care acesta este construit.

Butonul Power al laptop-ului Luvaglio este realizat dintr-un diamant rar, în timp ce restul finisajelor sunt la alegerea clientului. Compania stabileşte o întâlnire cu directorul Luvaglio, care va ajuta clienţii să aleagă un design pentru carcasa exterioară şi materialele din care acesta va fi construit. Luvaglio oferă posibilitatea de a alege între diverse metale preţioase, mai multe tipuri de piele şi chiar lemn, pentru carcasa exterioară a laptop-ului.

De-a lungul timpului au existat şi alte laptop-uri extrem de scumpe, unele chair standard, din fabrică şi nu obligatoriu realizate drept produse de lux, exclusiviste. Iată lista celor mai scumpe zece laptop-uri de până acum:

1. MJ’s Swarovski & Diamond Studded Notebook – 3.5 milioane de dolari

2. Luvaglio – 1 milion de dolari

3. Tulip E-GO Diamond – 355.000 de dolari

4. MacBook Pro 24 Karat Gold – 30.000 de dolari

5. Bling My Thing’s “Golden Age” MacBook Air – 26.000 de dolari

6. Ego for Bentley – 20.000 de dolari

7. Voodoo Envy H171 – 8.500 de dolari

8. Stealth MacBook Pro – 6.000 de dolari

9. Rock Extreme Sl8 – 5.500 de dolari

10. Alienware Area 51 M15X – 5.000 de dolari

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult