HP a anunţat noile produse Stream: două laptopuri şi două tablete Windows cu preţ redus

30.09.2014
HP a anunţat noile produse Stream: două laptopuri şi două tablete Windows cu preţ redus

Deşi piaţa PC dă uşoare semne de revigorare, imaginea de ansamblu a acesteia este încă destul de sumbră şi-i determină pe producători să concureze cu preţuri din ce în ce mai mici. Una dintre companiile care încearcă această abordare este HP, compania anunţând o serie de laptopuri şi tablete cu preţuri mici care fac parte din noua gamă de buget Stream.

Primul model de laptop din gama Stream a fost anunţat acum aproape o lună, acesta având un ecran de 14” şi un preţ de 299 de dolari. Iniţial, s-a afirmat că acesta va avea un preţ de 199 de dolari, însă se pare că zvonurile au greşit doar produsul deoarece printre nou apărutele laptopuri figurează, într-adevăr, şi un model care este oferit contra acestei sume accesibile.

Cele două noi laptopuri accesibile din gama Stream oferă ecrane cu rezoluţie de 1366 x 768 pixeli şi diagonale de 11,6”, respectiv 13,3”, procesoare Celeron din familia Bay Trail cu răcire pasivă, 2 GB de memorie RAM şi 32 de memorie internă eMMC. Modelul cu ecran de 13,3” oferă în plus opţiunile pentru un ecran tactil şi un modem 4G.

Ambele laptopuri Stream sunt însoţite de un abonament Office 365 Personal cu valabilitate de un an, acesta oferind, pe lângă celebra suită de productivitate, şi 1 TB de spaţiu de stocare OneDrive şi 60 de minute Skype pe lună. Disponibile în mai multe culori, Stream 11 şi Stream 13 vor fi oferite la preţuri de 199, respectiv 299 de dolari.

Odată cu aceste laptopuri, HP a lansat şi două tablete Windows 8.1. Numite Stream 7 şi Stream 8, acestea oferă ecrane cu rezoluţie de 1366 x 768 pixeli si diagonale de 7”, respectiv 8”, şi procesoare Intel Atom din generaţia Bay Trail. HP nu a dezvăluit alte detalii hardware, dar putem presupune fără şanse prea mari de a greşi că acestea vor oferi 1 GB de memorie RAM şi 32 GB de memorie internă. Modelul Stream 8 oferă şi opţiunea unui modem 4G.

La fel ca laptopurile din aceeaşi familie, tabletele vor folosi sistemul de operare Windows 8.1 with Bing şi un abonament Office 365 Personal cu valabilitate de un an. Preţurile noilor tablele HP sunt de 99, respectiv 149 de dolari.

Mai multe detalii despre acestea vom afla însă în noiembrie, atunci când noile laptopuri şi tablete vor apărea în oferta HP. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News