Lenovo prezintă IdeaPad S2, alternativă la Asus Transformer

09.01.2012
Lenovo prezintă IdeaPad S2, alternativă la Asus Transformer

Lenovo a prezentat oficial IdeaPad S2, o tabletă Android cu tastatură opţională ce concurează celebra serie Asus Transformer.

Lenovo IdeaPad S2

IdeaPad S2 dispune de un ecran capacitiv cu diagonală 10 inch şi rulează sistemul Android 4.0, la fel ca şi tableta Transformer Prime creată de Asus. Ecranul cu rezoluţie 1280 x 800 pixeli este iluminat folosind tehnologie LED şi are la bază o matrice de tip IPS, numai bună pentru multimedia şi vizionarea de filme.

Lenovo IdeaPad S2

Configuraţia este bazată pe chipsetul Snapdragon 8×60, cu procesor dual-core la 1.5 GHz bazat pe nucleul Scorpion. Memoria RAM totalizează 1 GB, iar găzduirea sistemului de operare şi spaţiul de stocare sunt asigurate de un dispozitiv SSD a cărui capacitate poate atinge 64 GB. Tableta mai oferă şi o cameră foto de 5 MP prevăzută cu autofocus, ce poate filma la rezoluţie 1080p.

Lenovo IdeaPad S2

Asul din mânecă oferit de Lenovo tabletei IdeaPad S2 este însă tastatura opţională, prevăzută cu port de andocare şi acumulator auxiliar, ce extinde autonomia la aproape 20 ore, faţă de 9 ore obţinute cu acumulatorul propriu.

Alături de IdeaPad S2, Lenovo a prezentat şi un telefon inteligent din seria S2, disponibil imediat pentru publicul de pe continentul asiatic.

Lenovo LePhone S2

Lenovo K91 Smart TV este un produs din categoria televizoarelor inteligente, primul care rulează sistemul de operare Android 4.0 de la Google. Modelul se face remarcat prin folosirea unui ecran FullHD cu tehnologie IPS, care suportă o rată de actualizare a imaginii de 240 Hz.

Lenovo K91 Smart TV

Printre facilităţile oferite se mai numără un sistem de comandă vocală pentru accesarea funcţiilor de bază, acces la servicii de tip Video-on-Demand şi o selecţii de aplicaţii web care extind funcţionalitatea de bază a televizorului. Toate acestea sunt prezentate într-o versiune personalizată a interfeţei Android 4.0, special adaptată pentru formatul Smart TV.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News