Lenovo a anunţat disponibilitatea globală a seriei de laptopuri uşoare LaVie Z

29.01.2015
Lenovo a anunţat disponibilitatea globală a seriei de laptopuri uşoare LaVie Z

Laptopurile subţiri şi uşoare din gama LaVie probabil că nu sunt o necunoscută pentru cititorii înzestraţi cu o memorie bună, însă fructele colaborării dintre Lenovo şi NEC ne-au rămas practic inaccesibile până acum din cauza disponibilităţii limitate doar la teritoriul Japoniei. La patru ani de la debutul colaborării dintre cele două companii, Lenovo a anunţat că noile şi extrem de uşoarele modele din seria LaVie Z vor fi disponibile la nivel global.

Anunţată în luna ianuarie a acestui an, seria LaVie Z cuprinde în prezent două modele: Lenovo LaVie HZ550 şi LaVie HZ750. Deşi sunt asemănătoare din punct de vedere al designului, primul este un laptop standard care oferă un ecran de 13,3” cu o deschidere de 180 de grade, în timp ce al doilea este un convertibil care oferă un ecran cu o diagonală similară dar cu o deschidere de 360 de grade.

Cea mai interesantă caracteristică a acestor două noi ultraportabile Lenovo este greutatea foarte redusă. Carcasa este fabricată dintr-un aliaj foarte uşor de magneziu şi litiu, iar acest lucru a permis atingerea unei greutăţi de numai 780 de grame în cazul primului model şi de 920 de grame în cazul modelului convertibil. Dimensiunile acestor produse sunt de 319 × 212 × 16,9 milimetri, respectiv 319 × 217 × 16,.9 milimetri

Lenovo LaVie HZ550 oferă un procesor Intel Core i5 din generaţia Broadwell, o baterie cu o capacitate de 29,6 Wh, 4GB de memorie RAM şi un ecran non-tactil cu panou IGZO şi rezoluţie WQHD. Modelul convertibil LaVie HZ750 oferă un procesor mai puternic Intel Core i7, 4 sau 8 GB de memorie RAM, o baterie mai consistentă cu capacitate de 44,4 Wh şi un ecran tactil cu rezoluţie WQHD sau Full HD, după preferinţe.

Dincolo de aceste diferenţe, cele două modele au un set de specificaţii comun: unitate de stocare SSD cu o capacitate de 128 GB, interfaţa grafică Intel, Wi-Fi 802.11 a/b/g/b/ac, Bluetooth 4.0, cameră Web cu rezoluţie HD şi o pereche de microfoane.

Anunţul a fost făcut de către reprezentanţa locală a companiei Lenovo, însă data disponibilităţii şi preţurile recomandate de comercializare încă nu au fost divulgate. În acest moment, nu cunoaştem decât preţurile de comercializare din Statele Unite, unde cele două modele vor fi disponibile începând cu luna mai: 1299, respectiv 1499 de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News