Lenovo a anunţat linia de Ultrabook-uri Flex, o rudă mai mare dar mai puţin flexibilă a gamei Yoga

29.08.2013
Lenovo a anunţat linia de Ultrabook-uri Flex, o rudă mai mare dar mai puţin flexibilă a gamei Yoga

Anul trecut, Lenovo a experimentat cu linia de ultraportabile hibride Yoga, atât modelul cu ecran de 13” şi Windows 8 cât şi modelul de 11” cu Windows RT oferind un design interesant cu un ecran rotativ care se putea plia sub ecran, oferind astfel şi posibilitatea utilizării ca tabletă. Noua gamă de Ultrabook-uri numită Flex pierde din flexibilitate şi este disponibilă doar în versiuni cu diagonală mai mare, însă este şi mai accesibilă.

La fel ca Yoga, şi noua gamă Flex foloseşte un ecran rabatabil cu deschidere amplă, însă, spre deosebire de aceasta, oferă o deschidere maximă de numai 300 de grade. Din acest motiv, tastatura modelelor Flex poate fi rabatată doar ca stativ pentru utilizarea exclusiv tactilă sau pentru vizionarea de conţinut media, însă nu mai permite transformarea Ultrabook-ului într-o tabletă de mari dimensiuni.

Ţinând însă cont că gama Flex va cuprinde două modele cu ecrane de 14,1” şi 15,6”, este greu de crezut că cineva ar fi dorit să utilizeze un astfel de produs ca o tabletă. Configuraţia hardware cuprinde, dincolo de ecranul cu rezoluţie de 1366 x 768 pixeli, un procesor Intel Core i5-4200U, 8 GB de memorie RAM, un HDD cu o capacitate de 500 GB şi un adaptor grafic NVIDIA GT 740M. Modelul cu ecran de 15,6” va fi disponibil ceva mai târziu, acesta urmând să aducă în plus şi un Numpad pentru tastatură.

Noua gamă va fi ceva mai accesibilă decât modelul Yoga 13, modelul de Flex cu ecran de 14” având un preţ de 780 de dolari. Linia Flex va fi disponibilă în Asia începând cu luna septembrie, data debutului în Europa fiind momentan necunoscută.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News