Microsoft a anunţat specificaţiile şi preţurile pentru Surface Pro

03.12.2012
Microsoft a anunţat specificaţiile şi preţurile pentru Surface Pro

Microsoft a lansat tableta Surface împreună cu Windows 8 şi Windows RT, însă data de lansare şi specificaţiile mai bogate ale versiunii superioare Surface Pro, care va rula Windows 8 Pro, nu au fost divulgate până acum. La finele lunii care tocmai s-a încheiat, Microsoft a anunţat oficial că Surface Pro va ajunge în magazine în luna ianuarie iar preturile vor fi de 899 şi 999 USD.

Faţă de Surface, care rulează Windows RT şi atacă piaţa tabletelor clasice Android sau iOS, Surface Pro este bazat pe o arhitectură x86, rulează Windows 8 Pro şi este un rival pentru modelele Ultrabook care rulează acelaşi sistem de operare.

Platforma aleasă de Microsoft pentru Surface Pro este una Intel Core i5 din generaţia Ivy Bridge, un produs cu un TDP de maximum 17W, care este secondată de o memorie RAM cu o capacitate de 4GB. Acceleratorul grafic încorporat Intel HD Graphics 4000 motorizează un ecran cu diagonală de 10,6, rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli şi suprafaţă capacitivă cu zece puncte de contact, existând şi o ieşire Mini DisplayPort cu rezoluţie maximă de 2560 x 1440.

Surface Pro va fi disponibilă în două versiuni, cu stocare internă de 64 şi 128GB, preţurile sale urmând să fie de 899, respectiv 999 USD. Pe lista dotărilor mai intră un stilou digital, un port USB 3.0, camere foto cu rezoluţie 720p, slot MicroSDXC, interfeţe Bluetooth 4.0 şi Wi-FI 802.11 a/b/g/n, microfon şi o suită completă de senzori, care include accelerometru, magnetometru, giroscop şi pentru luminozitate. La fel ca în cazul modelului Surface, versiunile cu modem 3G/4G vor fi anunţate ulterior, în prezent fiind disponibile doar versiunile Wi-Fi.

Faţă de Surface, noul Surface Pro are dimensiuni şi greutate mai mari, dar acest aspect era de aşteptat ţinând cont că acesta foloseşte un procesor x86. Carcasa acoperită cu aliaj de magneziu are acum dimensiuni de 27,5 x 17,3 x 1,35 centimetri, mai groasă cu 43 de procente decât cea a modelului Surface, iar greutatea totală este de 907 grame, la care se va mai adăuga opţional şi cea a tastaturilor Touch Cover sau Type Cover, care nu mai sunt incluse în pachetul implicit.

Bateria a făcut un salt la o capacitate de 42Wh, însă perioada de viaţă aproximată de Microsoft este de circa 4 ore, jumătate din cea a modelului Surface. Acest aspect poate fi numit cu greu o surpriză, Surface Pro având o autonomie similară celei oferite de modelele Ultrabook subţiri.

La fel ca în cazul tabletei Surface, disponibilitatea şi preţul pentru piaţa autohtonă sunt necunoscute.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News