Placa grafică de pe Alienware Area-51m poate fi acum upgradată acasă, asemeni unui upgrade de PC desktop

08.11.2019
Placa grafică de pe Alienware Area-51m poate fi acum upgradată acasă, asemeni unui upgrade de PC desktop

Alienware Area-51m a fost anunţat cu o capabilitate interesantă de care utilizatorii nu au putut beneficia până acum: posibilitatea de a upgrada componentele interne. În general, laptop-urile sunt pre-configurate şi în afară de memoria RAM sau suportul de stocare, upgrade-urile sunt practic imposibile. DELL oferă însă acum un kit de upgrade pentru cei care au cumpărat cel mai performant laptop al său, utilizatorii putând face upgrade la un cip grafic RTX 2070 sau 2080.

De altfel, aceste opţiuni nu sunt tocmai noi. Area-51m putea fi configurat de la început cu plăci grafice RTX 2060, 2070 sau 2080. Acest kit de upgrade oferă însă posibilitatea celor care au cumpărat modelul de bază să îşi îmbunătăţească laptop-ul, în cazul în care au realizat că au nevoie de mai multă performanţă.

Kit-ul include o nouă placă numită DGFF (Dell Graphics Form Factor), o soluţie de răcire mai puternică şi un adaptor de priză cu putere mai mare. Procesul de upgrade poate fi făcut acasă direct de utilizator, însă cei care nu se pricep sau nu vor să rişte să strice ceva, pot apela la un tehnician DELL în SUA. Preţurile pentru aceste kit-uri sunt însă destul de „piperate”, mai ales când luăm în considerare preţul de 2.000 de dolari/euro al modelului de bază.

Pentru kitul de upgrade cu RTX 2070, cei care vor să upgradeze un Alienware Area-51m vor trebui să plătească 1.040 de dolari, în timp ce upgrade-ul la RTX 2080 va costa 1.640 dolari. Preţurile de upgrade sunt în ton cu cele pe care DELL le cere atunci când configurezi laptop-ul iniţial la comandă. Totuşi, pentru cei care vor să facă upgrade acum, în următoarea perioadă, aceste kit-uri sunt reduse pe site-ul companiei.

Un kit la preţ promoţional cu RTX 2070 costă doar 700 dolari (reducere de 32%), în timp ce un kit cu RTX 2080 costă 1000 dolari (reducere de 39%).

Desigur, acest tip de upgrade pentru laptop este foarte costisitor, însă şi laptop-urile de gaming cu performanţe de top sunt foarte scumpe. Posibilitatea de a actualiza performanţa odată cu trecerea timpului la un preţ mai mic decât cel al unui computer nou este de apreciat, iar în timp preţurile ar putea scădea, cu cât tehnologia devine mai matură.

Desigur, DELL nu este prima companie care oferă astfel de upgrade-uri pentru laptop-uri, însă este prima dintre cele „mainstream” care oferă upgrade-uri pentru computerele sale portabile de gaming. Producători precum Clevo, care construiesc PC-uri inclusiv cu procesoare desktop, au în ofertă astfel de pachete de upgrade de mai mulţi ani.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult