Samsung Display anunţă o nouă serie de ecrane UHD OLED, adresată sistemelor laptop din gama premium

Samsung Display, divizia Samsung specializată în producţia de ecrane, a prezentat cel mai nou panou OLED din ofertă, un model cu diagonală 15.6” şi rezoluţie Ultra HD adresat sistemelor laptop in gama premium.

Comparat unui ecran LCD, noul panoul OLED oferă unghiuri de vizibilitate mult mai generoase şi calitate net superioară a imaginii. Ecranul OLED cu certificare DisplayHDR True Black poate reda nuanţe de negru de până la 100 de ori mai detaliate decât impune standardul HDR şi oferi un nivel de contrast apropiat celui perceput de ochii umani.

Comparat unui panou LCD, noul ecran OLED furnizat de Samsung Display oferă un volum de culoare de 1.7x mai ridicat, îmbunătăţind percepţia imaginii la vizionarea în spaţii bine iluminate.

Fără nevoia unei surse de lumină separate, fiecare pixel al ecranului OLED  poate emite lumină de la intensitate 0.0005 nits, până la 600 nits, rezultând o rată de contrast dinamic ce atinge 120000:1. Comparat unui ecran LCD convenţional, porţiunile negre din imagine sunt de până la 200x mai întunecate, îmbunătăţind substanţial experienţa de vizionare.

Certificat pentru standardul de culoare DCI-P3, noul ecran OLED pentru sisteme laptop este recomandat pentru vizionarea de filme şi activităţi multimedia, urmând să fie parte din configuraţia mai multor modele laptop din gama premium. Printre potenţialii beneficiari se numără seriile Apple MacBook Pro, Lenovo ThinkPad X1 Carbon, Dell XPS 13 şi Microsoft Surface Book 2. Din păcate, Samsung nu dezvăluie care sunt clienţii atraşi până acum, precizând doar că pe listă intră mai mulţi fabricanţi OEM care vor primi ecranele OLED comandate începând cu jumătatea lunii februarie.