Sony VAIO NW, un mainstream atractiv cu Blu-ray

19.06.2009
Sony VAIO NW, un mainstream atractiv cu Blu-ray

Cel mai proaspăt model din seria VAIO tocmai a fost anunţat şi ne face cu ochiul. Sony VAIO NW se vrea a fi un portabil mainstream cu diagonala ecranului de 15.5” şi rezoluţia deja clasică de 1366×768 de pixeli. Nu ştim dacă iluminarea panoului se face cu LED-uri, însă el va dispune de tehnologia XBRITE-ECO (care se traduce în româneşte prin filtru glare). Deşi procesoarele cu care ar putea fi echipat VAIO NW nu sunt menţionate, sigla Intel Centrino 2 şi limita de frecevenţă de 2,1 GHz spun tot. Memoria RAM oferită în pachet este de 4 GB, iar HDD va putea stoca până la 400 GB.

Sony VAIO NW cu ecran 16:9 de 15.5

Deoarece promovează formatul optic Blu-ray, Sony oferă pentru VAIO NW o unitate opţională compatibilă. Partea bună este că diferenţa de preţ nu va fi considerabilă faţă de o configuraţie cu DVD writer. Conform producătorului, versiunea de bază a lui VAIO NW va costa 800 $, iar cu unitatea Blu-ray în dotare va ajunge la 880 $. În acest preţ nu va fi inclusă însă placa video separată ATI Mobility Radeon HD 4570 cu 512 MB de memorie.

Sony VAIO NW dotat opţional cu unitate Blu-ray

Greutatea de 2,7 kg a portabilului de la Sony poate fi considerată decentă. Imaginile sugerează o grosime ce se încadrează în limite normale, iar touchpad-ul pare că a fost îngropat puţin în carcasă. Sony merită felicitări din partea noastră deoarece a renunţat la testele de autonomie cu în care nu erau rulate aplicaţii şi acum foloseşte redarea unui fişier video. În acest caz, bateria lui VAIO NW este cotată la 4 ore de funcţionare, o performanţă foarte realistă la prima vedere. Portabilul va fi disponibil începând de luna viitoare. Pentru mai multe imagini, accesaţi galeria multimedia a lui Sony VAIO NW.

Sony VAIO NW va cântări 2,7 kg

Sony VAIO NW pare destul de subţire

Sony VAIO NW va avea un preţ de pornire de 800 $

Urmărește Go4IT.ro pe Google News