Un Lamborghini în haine de notebook

Excelenta in designDespre calculatoarele portabile fashion a vorbit săptămâna aceasta şi colegul meu George într-un articol despre tipurile de notebook. Sunt sisteme la care aspectul contează într-o proporţie foarte mare, aş zice spre 80-90%. Iar pentru acestea, sfaturile mele referitoare la achiziţionarea unui notebook nu se prea aplică. Îl cumperi pentru că îţi place cum arată sau pentru că se potriveşte cu poşeta, şi punct.

Asus la braţ cu Lamborghini

Cele două companii au lansat recent cel de-al doilea lor notebook fashion: ASUS Lamborghini VX2, despre care voi vorbi în continuare ca urmare a câtorva zile de teste şi a unei şedinţe foto.

ASUS Lamborghini VX2

Odată ce ai luat contactul cu VX2, parcă uiţi că este un calculator şi că trebuie pornit, nu te mai saturi să îl priveşti. Galbenul aprins al carcasei m-a fascinat, sau mai bine zis, o să vă fascineze. Spun asta deoarece am avut plăcerea de a mă juca şi cu modelul anterior, VX1, şi din această cauză efectele primul contact cu VX2 au fost atenuate. Totuşi, notebook-ul este masiv, dar nu neapărat greu. Mi-ar fi plăcut să testez în schimb varianta al cărui capac imită fibra de carbon, VX2 existând şi în această îmbrăcăminte.

La VX2 regăsim elemente mai rar întâlnite la un notebook, precum: toate LED-urile sale sunt albe, în jurul tastelor şi al touchpad-ului este cusută cu aţă galbenă o învelitoare din piele neagră, iar tastele sunt acoperite cu o vopsea metalizată. Pa capacul lui VX2 este montată sigla „Automobili Lamborghini” iar ceva mai în spate regăsim o grilă ce imită fagurele de albine, element prezent şi la automobilul Gallardo (este primul care îmi vine în minte).

Am mai remarcat lipsa clemei de inchidere al capacului, funcţie preluată de balamale, ceva mai rigide însă. Interesant, dar nu pentru mult timp căci devine chiar enervant, este sunetul care se aude la pornirea sistemului şi care imită zgomotele scoase de accelerarea unui automobil, un Lambo evident.

ASUS Lamborghini VX2