AOC 72 Series – monitorul ideal pentru PC-uri cu Windows 8

AOC 72 Series - monitorul ideal pentru PC-uri cu Windows 8
Prezentare şi specificaţii

Monitor Full HD pentru treburi serioase şi tabletă gigant pentru distracţie. Aceasta pare să fie reţeta propusă de AOC 72 Series, un monitor cu ecran multi-touch de 23.6” gândit pentru folosire atât în poziţie verticală, dar şi orizontală, punând suprafaţa touch în locul rezervat de obicei tastaturii clasice pentru PC.

AOC 72 Series I2472PWHUT

Descriere

Încadrat la categoria Smart Monitor, AOC 72 Series se prezintă cu ecran bazat pe tehnologie IPS ce atrage prin paleta de culori foarte plăcută, contrast bun şi unghiuri de vizibilitate generoase. Interfaţa touch capabilă să interpreteze comenzi folosind până la 10 degete simultan este implementată cu ajutorul unui panou din sticlă aplicat peste ecranul LCD, rolul său fiind atât de protecţie în faţa micilor agresiuni mecanice şi de optimizare a calităţii imaginii punând în valoare contrastul nativ. Tot pentru interacţiune prin comenzi touch, scutul din sticlă a fost extins 2 cm dincolo de marginile ecranului aflat dedesubt, formând o a doua ramă pe care degetele să alunece fără a întâlni rama exterioară din plastic.

Ca şi design, AOC 72 Series seamănă puţin cu o tabletă supradimensionată, iluzia părând completă dacă aşezăm ecranul la orizontală, sprijinind podul palmei de rama din plastic în timp ce scriem mesaje folosind tastatura virtuală. Profitând de suprafaţa generoasă disponibilă pentru afişare, interacţiunea cu aplicaţiile obişnuite pentru PC-uri Windows este surprinzător de comodă, interfaţa touch adusă la nivelul palmelor oferind o modalitate distractivă pentru derularea paginilor web şi selectarea elementelor de interfaţă.

Senzaţia plăcută de control, dată de interacţiunea prin ecranul-touch devenit tastatură, este completată cu cei doi conectori USB 2.0 şi USB 3.0 poziţionaţi lateral, la care putem conecta diferite accesorii fără să întindem mâinile după unitatea centrală ascunsă probabil sub masa de birou. Alţi doi conectori USB 2.0 pot fi găsiţi în spatele ecranului.

Sunetul este redat cu o pereche de difuzoare stereo orientate în spate, plasate astfel încât sunetul este reflectat înapoi către utilizator folosind suprafaţa mesei, efectul stereo rezultat fiind destul de plăcut. Chiar dacă performanţele audio nu sunt prea grozave, difuzoarele integrate pot înlocui cu destul succes un set de boxe puţin costisitor.

Lista dotărilor este completată cu webcam şi microfon, utile pentru sesiuni de videoconferinţă. Din păcate obiectivul fix nu permite folosirea decât cu ecranul ridicat în poziţie verticală. Un alt inconvenient este lipsa unui mecanism pentru acoperirea lentilei, ce ar fi dat un plus de siguranţă oprind orice încercări pentru spionarea utilizatorilor activând camera web de la distanţă.

AOC 72 Series - suportul pentru ecran

AOC 72 Series – specificaţii:

  • Nume model: AOC I2472PWHUT            
  • Diagonală ecran: 23.6”
  • Rată de aspect: 16:9
  • Timp de răspuns: 5ms
  • Rezoluţie nativă: 1920×1080
  • Rată de contrast: 1000:1 (nativ), 50.000.000:1 (contrast dinamic)
  • Luminozitate maximă: 250cd/m²
  • Unghiuri vizibilitate: 178/178
  • Interfaţă touch: capacitiv, multi-touch (10 puncte)
  • Difuzoare: stereo (2x 2W)
  • Conectori: VGA, 2x HDMI (MHL), USB 2.0, USB 3.0, Line In (jack 3.5mm), căşti (jack 3.5mm)
  • Alte dotări: webcam, microfon
  • Consum: 65W (
  • Sistem montare VESA: 100×100 mm
  • Dimensiuni: 606.73×379.37×49.4 mm
  • Greutate: 6.4Kg

Opţiunile pentru semnal video includ doi conectori HDMI cu suport MHL şi o intrare VGA. Sunetul este preluat cu ajutorul unui cablu analogic prevăzut cu mufă jack 3.5 mm.

Monitorul este alimentat de un adaptor AC extern, cu putere de 65W.

Părţi pozitive

Calitate foarte bună a imaginii, dată de ecranul cu tehnologie IPS
Interfaţă touch capacitivă cu precizie bună
Conectori USB 2.0 şi USB 3.0
Poate fi folosit în poziţie verticală şi orizontală, cu ecranul întins pe masa de birou

Părţi negative

Timp de răspuns 5ms
Webcam fără mecanism pentru acoperirea lentilei
Ecran lucios

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult