ASUS PG221 - It's gaming time!

Premiu pentru inovatie De mai bine de o săptămână, vreme în care monitorul ASUS PG221 a tronat la mine pe birou, lumea s-a perindat în continuu pe lângă mine din dorinţa de a desluşi misterul acestui produs. În afară de exclamaţiile admirative, părerile au fost legate în principal de modul de utilizare al acestuia.

Prima impresie

Unii au zis că e bun pentru prelucrare grafică, alţii pentru filme, dar puţini s-au gândit la jocuri. Într-adevăr, la o privire amănunţită asupra dotărilor lui ASUS PG221, ne dăm seama că avem de a face cu un monitor special pentru gaming.

Diagonala de 22” wide, rezoluţia WSXGA+ (1680 x 1050 pixeli), timpul de răspuns foarte bun (2 ms gray-to-gray) şi tehnologia Splendid, asupra căreia voi reveni cu amănunte, sunt elementele definitorii pentru un widescreen ce se doreşte a ajunge în faţa pasionaţilor de jocuri.

ASUS PG221

Elemente distinctive

ASUS PG221 nu este un monitor ca oricare altul, începând cu aspectul de lux, ultra-lucios şi terminând cu sistemul de boxe 2.1 încorporat. Între acestea regăsim alte “minunăţii”, precum panoul de control sensibil la atingere (touchpanel) şi aproape toate port-urile de conectivitate posibile.

Imagine

O imagine foarte clară şi strălucitoare, în ciuda luminozităţii de doar 350 cd/m2. Aici intervin însă tehnologiile Color Shine şi Splendid, cu ale ei cinci moduri presetate: Standard, Scenery, Theater, Game şi Night View.

  • Standard – imaginea standard ale cărei caracteristici (luminozitate, contrast, saturaţie, claritate, temperatura culorilor etc) se aleg de către utilizator.
  • Scenery – optimizează contrastul şi luminozitatea în special pentru vizualizarea fotografiilor.
  • Theater – este un mod dedicat vizionării filmelor. Culoarea, contrastul şi claritatea imaginii sunt ajustate special pentru asta.
  • Game – pentru ca tu să trăieşti experienţa gaming la intensitate maximă. Saturaţia culorilor este vizibil îmbunătăţită, fapt evidenţiat cu ocazia testării jocului Halo 3.
  • Night View – accentuează detaliile imaginii pentru o vizibilitate excelentă pe timp de noapte.

ASUS PG221

Un singur lucru am aici de reproşat: chiar dacă PG221 este dedicat jucătorilor, o rezoluţie superioară (de ce nu, Full HD 1080p) ar fi fost ceva cu totul extraordinar. Monitorul ASUS putea deveni o alternativă serioasă la un LCD TV.

Pe partea de comunicare virtuală (chat, video-conferinţe etc.), ASUS PG221 îţi pune la dispoziţie o cameră web de 1.3 MP.