Razer lansează Raptor Display, primul monitor dedicat pentru gaming din oferta companiei

08.01.2019
Razer lansează Raptor Display, primul monitor dedicat pentru gaming din oferta companiei

Promovat ca reprezentând un nou concept de monitor pentru gaming, Razer Raptor vine cu un design într-adevăr unic în piaţa monitoarelor pentru gaming şi specificaţii de top.

Centrat în jurul unui ecran cu diagonală de 27”, Razer Raptor nu se abate prea mult de la reţeta preferată de majoritatea pasionaţilor de jocuri PC, punând la dispoziţie un ecran cu rezoluţie 2560×1440 pixeli, cu timp de răspuns evaluat la 1ms şi capabil să susţină o rată de împrospătare a imaginii la 144 Hz. Dar spre deosebite de alte produse similare, Razer Raptor plusează cu luminozitate de până la 420 nits şi certificare HDR. Panoul LCD cu tehnologie IPS este cuplat unei surse de lumină LED cu performanţe ridicate, monitorul acoperind 95% din spectrul de culoare DCI-P3 (dedicat producţiilor de cinema în format digital).

Pe lista dotărilor intră şi tehnologia AMD FreeSync, în curând suportată şi cu acceleratoare grafice NVIDIA. Asta înseamnă că pasionaţii de jocuri se vor putea bucura de imagini cursive şi fără artefacte vizuale nedorite chiar şi atunci când framerate-ul din jocurile preferate nu coincide cu rata de actualizare a ecranului (ex. 144Hz).

Fiind vorba de un produs adresat gamerilor, monitorul Razer Raptor include iluminare RGB, integrată în piciorul de susţinere. Cu puţin noroc, aceasta va putea fi dezactivată din software-ul de control, pentru obţinerea unei experienţe de vizionare fără elemente care să distragă atenţia în mod inutil.

Opţiunile pentru semnal video includ DisplayPort, HMDI şi USB-C, cel din urmă servind la conectarea telefoanelor mobile de ultimă generaţie. Pe lista dotărilor intră şi un hub USB 3.1, util pentru conectarea facilă a perifericelor.

Ferm ancorat la gama premium, monitorul Razer Raptor va avea un preţ de 699 dolari şi va putea fi achiziţionat spre sfârşitul anului de pe site-ul Razer.com. Momentan, nu este clar dacă acest produs va fi oferit şi pentru piaţa europeană.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult