Se ieftinesc monitoarele Ultra HD pentru PC

Se ieftinesc monitoarele Ultra HD pentru PC

Potrivit specialiştilor în domeniu de la NPD Display Search, piaţa monitoarelor pentru PC se va reorienta în perioada următoare către modele Ultra HD, preţurile în scădere aducându-le mai aproape de domeniul mainstream reprezentat în prezent aproape exclusiv de monitoare Full HD.

Chiar dacă cei interesaţi pot găsi şi acum câteva modele de monitoare Ultra HD cu preţuri relativ accesibile, majoritatea provin de la producători din Coreea aproape anonimi, cu reputaţie îndoielnică în ceea ce priveşte fiabilitatea şi calitatea produselor oferite. În schimb, vânzările în scădere cu oferta actuală de monitoare Full HD încep să atragă în joc şi producători consacraţi, veniţi cu propriile modele de monitoare Ultra HD.

Samsung LU28D590D

Primul sosit este Samsung, care a lansat deja un monitor de 28 inch bazat pe tehnologie TN. Cu nume complet Samsung LU28D590D, noul model va fi concurat în a doua jumătate a acestui an şi de alte monitoare relativ accesibile, cu preţuri situate în jurul pragului de 600 euro.

Chiar dacă nu perfecte din punct de vedere al calităţii imaginii, noile monitoare ar putea fi la mare căutare printre pasionaţii de jocuri PC care deţin configuraţii ce includ plăci video performante, cum sunt cele din seria AMD Radeon HD 290 şi Nvidia GeForce GTX 780. Ţinând cont de particularităţile ecranelor cu tehnologie TN, nu ar fi exclus să întâlnim şi monitoare Ultra HD create special pentru gaming, cu suport pentru rată de actualizare a imaginii de 120Hz sau mai mult

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult