Spotify Free devine compatibil cu protocolul „Connect”. Există acum un motiv în minus pentru abonamentul „Premium”

08.11.2018
Spotify Free devine compatibil cu protocolul „Connect”. Există acum un motiv în minus pentru abonamentul „Premium”

Spotify continuă să adauge în varianta gratuită funcţii care în trecut erau dedicate exclusiv celor care plăteau abonamente premium, oferind astfel utilizatorilor mai puţine motive pentru care să plătească lunar. Desigur, planul celor de la Spotify este de a atrage cât mai mulţi utilizatori pe platforma sa, iar noua capabilitate „deblocată” pentru utilizatorii de conturi „free” este posibilitatea de a folosi funcţia Connect, care permite redarea pe anumite categorii de dispozitive.

Serviciul de streaming Spotify era oricum destul de puţin restricţionat în varianta gratuită. Pe PC aveai acces la majoritatea funcţiilor, inclusiv posibilitatea de a asculta muzica în orice ordine doreşti, însă cu reclame din când în când şi cu imposibilitatea de a descărca muzica. Varianta de mobil era însă mult mai restrictivă. Între timp, utilizatorii de mobil au acum capabilitatea de a asculta anumite liste de redare în orice ordine doresc şi au primit şi o interfaţă mai aerisită, care să faciliteze accesul mai rapid la acestea.

Acum, utilizatorii free vor putea folosi Spotify şi pe dispozitive compatibile cu protocolul său proprietar numit „Connect”, care permite redarea conţinutului nativ fără o conexiune Bluetooth. Practic, utilizatorii de dispozitive inteligente compatibile cu Spotify, vor putea asculta acum muzica direct prin acestea, putând controla redarea prin comenzi vocale native. Înainte redarea putea fi realizată pe astfel de dispozitive doar prin Bluetooth, comenzile de redare fiind posibile doar de pe smartphone. Desigur, îndepărtarea în afara razei antenelor Bluetooth ducea la întreruperea conexiunii.

Dispozitivele Spotify Connect includ atât boxe inteligente de sine stătătoare cât şi becuri cu WiFi dispozitive din gama Amazon Echo, soundbar-uri, console de jocuri, Chromecast şi alternative de la Amazon, televizoare inteligente şi cam orice dispozitiv care se poate conecta la o conexiune WiFi.

Practic, deblocarea funcţiilor pentru utilizatorii free nu dezavantajează foarte mult Spotify, întrucât reclamele pe care le inserează între melodii au şansa să aducă venituri mai mari la final de lună decât cei 5-10 euro pe care îi plătesc utilizatorii „premium”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult