TOP 10 seriale şi filme pe care să le vezi pe HBO Go în weekend. O să uiţi complet că există Netflix

31.01.2020
TOP 10 seriale şi filme pe care să le vezi pe HBO Go în weekend. O să uiţi complet că există Netflix

Netflix & chill a devenit o tradiţie pentru mulţi dintre noi, în special în weekend, când poţi face cu adevărat „binging”. Desigur, Netflix nu este singurul serviciu de streaming de filme şi seriale şi cum nu toată lumea are un abonament pe acest serviciu, probabil că există destui care caută şi recomandări de filme şi seriale pentru celelalte servicii din piaţă. Iată o listă cu recomandări de filme şi seriale pe care să le vezi în weekend pe HBO Go, abonament pe care s-ar putea să îl ai deja inclus în abonamentul la cablu, dacă ai şi pachetul de programe HBO.

TOP 10 seriale pe care să le vezi pe HBO Go în weekend

1. Chernobyl

Serialul inspirat din fapte reale care dezvăluie povestea dezastrului de la Chernobîl a fost una dintre cele mai mari surprize din 2019. Acesta este un serial original HBO şi poate fi văzut oricând pe serviciul de streaming HBO Go.

2. Twin Peaks (serialul original şi cel nou)

Unul dintre cele mai faimoase seriale din toate timpurile, Twin Peaks, realizat de David Lynch, poate fi văzut oricând pe HBO Go. Sunt incluse toate episoadele din seria originală din anii ’90, cât serialul recent din 2017. Singura parte a poveştii Twin Peaks care nu poate fi vizionată pe HBO Go este filmul de lung metraj Fire Walk With Me, lansat după terminarea serialului original.

3. The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale (Povestea Slujitoarei) este plasat într-un prezent paralel, în care scăderea fertilităţii oamenilor au dus la o revoluţie în Statele Unite. Un regim teocrat autoritar a pus control pe o parte din America, iar femeile sunt lipsite de drepturi, private de educaţie şi violate sub protecţia religiei şi a perpetuării speciei.

4. Boardwalk Empire

Cu Steve Buscemi în rolul principal, Bordwalk Empire spune povestea lui Nucky Thompson, un politician corupt şi gangster, care conduce din umbră tot ce se întâmplă în Atlantic City în perioada prohibiţiei americane. Episodul pilot a fost regizat de Martin Scorseze. Serialul s-a terminat în 2014, fiind disponibil în totalitate pe HBO Go (5 sezoane).

5. Babylon Berlin

Tot în aceeaşi perioadă cu Boardwalk Empire, dar peste Oceanul Atlantic are loc şi Babylon Berlin. Acesta prezintă o poveste din genul „noir” în capitala Germaniei interbelice. Serialul este bazat pe romanele lui Volker Kutscher, Gareon Rath.

6. Silicon Valley

Deşi este un serial de comedie în care se întâmplă lucruri destul de ieşite din comun, Silicon Valley este apreciat în special pentru acurateţea cu care prezintă anumite realităţi care au loc în celebrul „cuib” al tehnologiei şi startup-urilor. Povestea urmăreşte o echipă de programatori talentaţi care se luptă cu giganţii online şi cu problemele antreprenoriatului.

7. Watchmen

Una dintre cele mai noi creaţii HBO este Watchmen, un serial care continuă povestea din celebra serie de benzi desenate din anii ’80. Chiar dacă anumite personaje şi evenimente se întorc, subiectul acum nu mai este Războiul Rece. Fiind plasat în anul 2019 în universul paralel al benzilor desenate Watchmen, noul serial abordează teme mai moderne, precum discriminarea şi rasismul, cât şi nivelul de autoritate pe care îl pot avea forţele de ordine.

8. Westworld

Serialul Westworld studiază natura umană atunci când nu există consecinţe, dar şi ce se poate întâmpla dacă roboţii ar deveni conştienţi şi ar începe să se comporte la fel cu oamenii. Având în vedere că urmează să înceapă cel de-al treilea sezon din Westworld, nu există moment mai bun pentru a urmări primele două sezoane, sau pentru a le revedea.

9. Taboo

Cu Tom Hardy în rolul principal, Taboo prezintă o poveste întunecată şi complexă în Londra secolului XIX. Fiind un serial britanic, acesta include un singur sezon de 8 episoade, însă alte două sezoane sunt aşteptate în viitor. Subiectul serialului este disputa între SUA şi Marea Britanie asupra unei insule, iar James Delaney, eroul principal, pare să fie cheia în acest conflict, acesta moştenind o parte din respectiva insulă.

10. Avenue 5

Cu Hugh Laurie în rolul principal şi o selecţie de actori de comedie în prim plan, Avenue 5 spune povestea unui echipaj al unei nave spaţiale care din cauza unor probleme tehnice va trebui să rămână în spaţiu mai mult decât era programat. Serialul urmăreşte astfel evenimentele comice prin care echipajul şi pasagerii trebuie să treacă pentru a supravieţui călătoriei de 3 ani înapoi spre Pământ, cu resursele limitate pe care le au.

TOP 10 filme noi pe care să le vezi pe HBO Go în weekend

1. Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody este povestea carierei de cântăreţ a lui Freddie Mercury, interpretat excelent de actorul american Rami Malek. Serialul se concentrează mai puţin pe viaţa personală a lui Mercury şi mai mult pe muzica pe care a creat-o alături de formaţia Queen, dar şi în perioada în care a compus muzică pentru albumele sale solo.

2. Aquaman

Ridiculizat încă de pe vremea benzilor desenate şi desenelor animate, Aquaman este portretizat în universul cinematic DC de către Jason Momoa. Aquaman spune povestea orignii eroului şi introduce câteva personaje importante, care au impact asupra evenimentelor din celelalte filme bazate pe benzile desenate DC.

3. Fantastic Beats: The Crimes of Grindewald

Seria de filme Harry Potter s-a încheiat de mult însă J.K. Rowling spune acum povestea care a avut loc înaitne de acestea. Seria Fantastic Beasts a ajuns deja la cel de-al doilea film şi are o distribuţie de zile mari, cu actori precum Jude Law în rolul profesorului Dumbledore şi Johnny Depp în rolul maleficului Grindewald. Alţi actori precum Eddie Redmayne în rolul principal (Newt Scamander), Katherine Waterson şi Ezra Miller completează distribuţia de top a acestui film.

4. Aladdin

Disney a început de câţiva ani să recreeze filmele sale clasice de animaţia în producţii filmate cu efecte speciale modernizate. Aladdin este cel mai nou „remake” de la Disney şi urmăreşte destul de bine evenimentele originalului film de animaţie. În locul lui Robin Williams, care a jucat rolul Duhului din Lampă în animaţie, îl avem pe Will Smith.

5. Avengers: Endgame

Endgame este suma tuturor filmelor din Universul Cinematic Marvel din ultimii 12 ani. Toţi eroii din toate filmele precedente se întorc pentru o ultimă bătălie cu Thanos, cel care a reuşit în filmul precedent să îi învingă. Avengers: Endgame este şi ultimul capitol al unor personaje celebre din seria Marvel, însă aşează lucrurile în aşa fel încât există loc pentru a crea noi poveşti cu personaje mai vechi, dar şi unele complet noi în viitor.

6. A Star Is Born

Povestea A Star is Born este foarte veche, fiind reinventată pentru fiecare generaţie în parte. Cea mai recentă ecranizare îi are în rolurile principale pe Bradley Cooper şi Lady Gaga. În ciuda faptului că avem de a face cu un film în principal de dragoste, care include muzică originală cântată de cei doi actori, în cele din urmă se dovedeşte a fi o dramă, care abordează teme precum excesul de alcool şi suicidul.

7. Green Book

Green Book a fost premiat cu Oscar pentru cel mai bun film în 2019 şi îi are în rolurile principale pe Vico Mortensen şi pe Mahershala Ali. Filmul este inspirat din fapte reale şi urmăreşte turul muzical al cântăreţului de jazz Don Shirley şi a bodyguard-ului său Frank Vallelonga, în sudul Americii. Rasismul perioadei în care au loc evenimentele este una dintre temele principale ale filmului.

8. Venom

Tom Hardy îşi face debutul într-un film Marvel în rolul lui Eddie Brock, un jurnalist care intră în contact cu un simbiot extraterestru care îi conferă superputeri. De obicei, Venom se luptă cu Spider-Man, însă acest film prezintă originile antieroului înainte ca acesata să se întâlnească cu Peter Parker.

9. Alita: Battle Angel

Robert Rodriguez, cunoscut pentru filme precum Desperado şi Sin City, a adaptat o bandă desenată japoneză (manga) la marele ecran. Alita: Battle Angel este un film plin de efecte speciale plasat în viitorul îndepărtat. În ciuda aspectului de „film de animaţie”, Alita este un film de acţiune cu actori consacraţi precum Cristoph Waltz, Jennifer Connelly şi Mareshala Ali.

10. The Nun

The Nun, sau „Călugăriţa”, este un film horror a cărui acţiune are loc chiar în România. Fiind parte a seriei The Conjuring, acesta prezintă originile maleficei călugăriţe şi a blestemului său. În film apar şi câţiva actori români şi replici în limba română.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult