Arlo by Netgear: un sistem de supraveghere „la cheie” [REVIEW]

16.09.2016
Arlo by Netgear: un sistem de supraveghere „la cheie” [REVIEW]
Prezentarea echipamentului şi punerea în funcţiune

Sistemele de supraveghere pentru acasă nu sunt tocmai uşor de implementat şi nici nu vin cu un cost foarte mic. Acestea necesită de obicei echipamente video scumpe, un computer dedicat şi multă stocare pentru a putea înregistra imaginile de pe camerele video. De asemenea, utilizatorii de rând s-ar putea încurca în cabluri şi softuri dedicate, care nu sunt tocmai uşor de configurat. Netgear vine însă cu o soluţie integrată „la cheie” numită Arlo, care oferă funcţionalitate plug & play wireless la un preţ accesibil celor care doresc să aibă tot timpul acces la un flux video direct de acasă, indiferent de dispozitivul de pe care accesează internetul.

Prezentarea echipamentului

Sistemul Arlo de la Netgear este compus din mai multe componente. În cutie sunt incluse două camere video, o staţie principală care face conexiunea între camere, reţea şi internet, baterii pentru camere şi toate cablurile necesare pentru a pune sistemul în funcţiune în doar câteva minute.

Staţia oferă o mufă RJ-45 (ethernet), două USB-uri, butoane On/Off şi Sync, şi se conectează la priză folosind adaptorul din cutie. Camerele sunt alimentate cu patru baterii CR17345 (fiecare), care ar trebui să ofere o autonomie de câteva luni, conform producătorului. Fiind vorba despre un sistem wireless, camerele se conectează la staţie folosind tehnologia WiFi şi pot fi amplasate oriunde în casă, atât timp cât este asigurată o conexiune stabilă de măcar 5 Mbps.

În cutie se găsesc atât şuruburi care pot fi ataşate în perete, cât şi suporturi metalice în formă de dom pentru amplasarea camerelor. Camerele sunt echipate cu magneţi, iar suporturile sunt metalice, astfel încât acestea pot fi montate şi demontate cu uşurinţă şi fără folosirea de ustensile. Cei care doresc să folosească camerele pe suporturi standard cu şurub, au şi această opţiune, însă Netgear se aşteaptă să fie folosite suporturile magnetice. Netgear a inclus toate cele necesare în pachet, inclusiv cablul de reţea şi cele două seturi de baterii pentru alimentarea camerelor.

Punerea în funcţiune

Odată scoase toate componentele din pachet, instalarea sistemului este extrem de simplă. Staţia principală se conectează mai întâi la priză, apoi la un router sau switch folosind cablul Ethernet, iar camerele trebuie echipate cu bateriile CR17345 din dotare. Odată ce totul este conectat, nu trebuie decât apăsate butoanele Sync de pe fiecare dispozitiv în parte, iar sistemul este gata de a fi folosit.

Pentru utilizare şi configurare, Arlo necesită înregistrarea unui cont pe site-ul oficial Netgear (arlo.netgear.com) sau folosind aplicaţia dedicată pentru iOS sau Android. La prima instalare am ales aplicaţia pentru iOS, procesul de înregistrare fiind gata în doar câteva minute. Singura menţiune pentru configurare este ca PC-ul sau smartphone-ul folosit pentru acest proces să fie conectate la aceeaşi reţea ca şi staţia principală.

Interfaţa web este foarte similară cu cea din aplicaţie, oferind acces la aceleaşi opţiuni. Ecranul principal va oferi acces la un flux video în timp real pentru ambele camere, în timp ce tab-ul Library oferă acces la întreaga colecţie de clipuri video şi imagini captate de cele două camere. Există un tab dedicat modurilor de utilizare, iar în cele din urmă aplicaţia Arlo oferă acces la un meniu de setări. De aici, sistemul poate funcţiona fără probleme de unul singur, doar utilizatorii avansaţi necesitând configurare în plus.

 

Părţi pozitive

Design excelent
Totul este inclus în pachet
Poate fi pus în funcţiune foarte repede
Acces la servicii cloud de pe orice dispozitiv

Părţi negative

Nu funcţionează fără internet
Pentru înregistrări lungi este necesar un abonament
Camerele pot fi furate, fiind prinse doar cu magneţi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult