Noile router-e Belkin - reţelistică pe înţelesul tuturor

Cunosc destui utilizatori de laptop şi PC desktop care se sperie de ideea instalării unui router, fără ajutor de la un "expert". Personal, trebuie să recunosc că mi se părea dificilă această acţiune în urmă cu doi-trei ani. Belkin vrea acum să cucerească piaţa din România cu o serie nouă de router-e care pune accent pe uşurinţa instalării şi a utilizării facilităţilor oferite. Pentru ca utilizatorul de rând să înţeleagă cărei aplicaţii i se adresează fiecare din cele cinci modele noi, ele au denumiri relevante: Surf, Surf+, Share, Play şi Play Max.

Router-ele Belkin Surf+ şi Surf - funcţionalitate de bază

Router-ele Belkin Surf şi Surf+ se adresează celor care doresc o funcţionalitate de bază cu suport pentru cel mai rapid standard, 802.11n. Cele trei facilităţi ale lor sunt Easy Start pentru o instalare simplă şi rapidă, Pre-Set Security pentru securizare din start a conexiunii şi Self Healing pentru detectare şi rezolvare automată a problemelor. Diferenţa dintre cele două este dată de viteză, modelul Surf+ fiind în principiu de două ori mai rapid pentru transferul de date în modul wireless. Belkin Share oferă un port USB 2.0 la care poate fi conectată o imprimantă, partajabilă în reţea sau un HDD extern pentru stocare NAS şi back-up.

Belkin Share cu un port USB 2.0

Router-ele Belkin Play şi Play Max au fost create pentru cei mai pretenţioşi utilizatori, oferind posibilitatea creării a două reţele simultane în benzile de 2,5GHz şi 5 GHz. Play Max oferă în plus un al doilea port USB 2.0 şi porturi Gigabit LAN, alături de proritizarea traficului (Bit Boost) şi client BitTorrent (Torrent Genie). Toate modelele prezentate mai sus vor fi disponibile pe piaţă începând din luna martie. Preţurile estimative sunt de 170 de lei pentru modelul Surf, 300 de lei pentru modelul Share, 430 de lei pentru Play şi 550 de lei pentru Play Max. Versiunile cu suport ADSL adaugă 80-90 de lei la preţul menţionat.

Belkin Play Max - pentru performanţe de top

Noile router-e Belkin