Qualcomm anunţă primul modem X50 5G, capabil să ofere conexiuni de internet mobil la viteze Gigabit

18.10.2016
Qualcomm anunţă primul modem X50 5G, capabil să ofere conexiuni de internet mobil la viteze Gigabit

În timp ce implementarea standardului 4G LTE încă se lasă aşteptată în multe regiuni, Qualcomm face pregătiri pentru tranziţia la reţele de comunicaţie 5G, capabile să suporte transferuri de date la viteze de 1000 Mbit/sec sau mai mari.

Noul modem creat în parteneriat cu Netgear, Telstra şi Ericsson face posibil debutul primelor dispozitive cu suport pentru comunicaţii 5G, oferind consumatorilor mai multă lăţime de bandă în conexiunile de date şi acoperire crescută. În timp, pe măsură ce acoperirea reţelelor 5G va creşte, o a doua fază de expansiune va aduce şi reţele 5G cu rază mică de acoperire, oferind însă viteze de transfer şi mai mari.

Între timp, furnizorul australian Telstra este prima companie care implementează o reţea LTE capabilă să ofere conexiuni la viteze Gigabit. Aşteptată să fie operaţională în următoarele luni, reţeaua va deservi abonamente de internet broadband oferite la pachet cu Netgear Mobile Router MR1100, primul router Gigabit LTE echipat cu modemul Snapdragon X16 LTE (Cat 16).

Marea atracţie este însă Snapdragon X50, primul modem 5G cu suport pentru banda de 28 GHz şi de opt ori lăţimea de bandă a unui modem X16 LTE. Potrivit pentru conexiuni cu rază scurtă de acoperire, noul dispozitiv permite transferuri de date la viteze de până la 5Gbps.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult