Cât de bune sunt, de fapt, sculele Parkside

16.09.2023
Cât de bune sunt, de fapt, sculele Parkside

Nelipsite din supermarketurile Lidl, sculele Parkside și-au clătit o reputația pe baza raportului performanță/preț și a garanției de până la 3 ani, asigurată chiar de magazin.

Identificate după schema de culori distinctă verde și negru, dispozitivele Parkside sunt de fapt selectate de Lidl de la alți furnizori, fabricantul apărând de regulă trecut pe eticheta lipită de carcasa produsului. Așa se face că o bormașină Parkside ar putea fi fabricată de un producător german cu reputație în domeniu, în timp ce alte scule sunt de fapt preluate de la sub-contractori cu activitate de producție localizată în China. Deși, prețul minim reprezintă în general un bun indicator pentru un produs de calitate mai puțin bună, argumentul nu este automat valabil și pentru sculele Parkside.

Cât de bune sunt instrumentele Parkside?

Spre deosebire de situația altor producători de scule pentru bricolaj, câștigul de imagine este prioritar pentru Lidl, brandul Parkside Tools funcționând ca un magnet pentru atragerea clienților care, aproape sigur vor reveni și pentru cumpărăturile de zi cu zi. Astfel, poate fi profitabil ca un mare lanț de magazine să vândă scule electrice cu o valoare excelentă pentru banii plătiți.

Când vine vorba de calitate și durabilitate, uneltele sunt remarcabil de bune în comparație cu așteptările lăsate de prețul mic. Totuși, nu te aștepta ca uneltele Parkside să fie la fel de bune ca alternativele semnate de brand-uri cu tradiție în domeniu, precum Makita, DeWalt sau orice alte mărci cunoscute de scule electrice. Dar la o fracțiune din preț, poți obține o unealtă care face ce trebuie să facă.

Însă dacă ești un profesionist s-ar putea să descoperi că uneltele Parkside nu sunt chiar atât de durabile, dacă le folosești foarte mult în fiecare zi. Sculele Parkside sunt, în general, destinate bricolajului acasă, unde s-ar putea să descoperi că folosești un burghiu sau un ferăstrău de câteva ori pe lună. Iar dacă te înscrii în această categorie de utilizatori, probabil că vei fi încântat să descoperi că-și poți procura un întreg „arsenal” de scule esențiale, la o fracțiune din prețul pe care l-ai da pe scule „de firmă”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult