Cine produce scule Parkside, vândute de Lidl

08.09.2023
Cine produce scule Parkside, vândute de Lidl

Parkside este brandul de scule electrice pentru bricolaj sub care sunt vândute numeroase produse cu prețuri accesibile, precum bormașini, fierăstraie și unelte de înșurubat, precum și alte unelte specializate pentru tâmplărie, grădinărit și întreținere auto.

Apreciat inclusiv de consumatorii din România, brandul Parkside este asociat cu reputația unei companii care oferă produse de înaltă calitate la prețuri corecte. Oricine a vizitat culoarul din mijloc într-un magazin Lidl poate găsi cel puțin câteva unelte la preț corect, cu garanție și care în general, rezistă destul de bine în timp.

Înființat în anul 1995, Parkside Tools este brandul Lidl pentru scule de bricolaj. În realitate, Parkside nu fabrică de fapt unelte, ele sunt pur și simplu un nume de marcă aplicat produselor selectate de la alți furnizori de încredere. Ca urmare, nu există o fabrică de producție Parkside reală pentru sculele electrice vândute sub acest brand, ci mai multe. Până la urmă, de unde vin?

Promovarea anumitor produse sub imaginea unui brand propriu este o practică obișnuită în industria de electronice și nu numai, așa că nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni faptul că oferta Lidl de scule electrice pentru bricolaj reunește de fapt produsele altor companii, unele de care poate ai auzit, iar altele nu. Altfel spus, brandul Parkside reprezintă promisiunea unui anume nivel de calitate și raport preț/calitate, asocierea cu un lanț celebru de magazine precum Lidl garantând că această promisiune este și respectată.

Cine produce de fapt Parkside Tools?

Ei bine, nu este un secret, numele producătorului venind inscripționat direct pe carcasa dispozitivelor. Așa se face că o bormașină Parkside ar putea fi de fapt fabricată de Grizzly Tools, un producător cu reputație în domeniu, localizat în Germania. În schimb, în funcție de înțelegerea negociată cu lanțul de magazine Lidl, scula vândută sub brandul Parkside ar putea fi mai scumpă, dar probabil mai ieftină decât același echipament vândut sub brandul companiei producătoare.

Un alt fabricant Parkside foarte activ este Kompernass, companie tot din Germania, recunoscută pentru oferta de roboți pentru bucătărie (ex. blender, aparate de gătit, procesare a alimentelor).

Scheppach este un producător destul de apreciat, specializat în unelte DIY. Deși sunt fabricate în china, produsele Scheppach vândute sub brandul Parkside sunt în general de bună calitate.

Einhill este un brand sub care sunt vândute dispozitive fabricate de alți producători OEM selectați, Lidl preluând unele dintre acestea sub propriul brand Parkside.

Cu siguranță, lista completă a fabricanților de scule Parkside cuprinde și alte nume, Lidl căutând în mod constant noi furnizori, contractele negociate concretizându-se în oferte Lidl care avantajează clienții magazinelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult