BenQ W750 – videoproiector pentru filme, cu suport 3D şi rezoluţie 720p

21.06.2013
BenQ W750 - videoproiector pentru filme, cu suport 3D şi rezoluţie 720p

BenQ W750 este un videoproiector cu tehnologie DLP, optimizat pentru vizionarea de filme şi competiţii sportive. Modelul oferă rezoluţie nativă 720p şi poate reda inclusiv conţinut 3D, iar pentru sunet oferă un difuzor cu putere de 10W.

BenQ W750 - videoproiector pentru filme, cu suport 3D şi rezoluţie 720p

Descriere

Acomodat într-o carcasă din plastic alb şi negru, compactă şi nu foarte voluminoasă, BenQ W750 se integrează uşor cu decorul unei sufragerii sau sală de conferinţe nu foarte spaţioasă. Modelul dispune de două intrări HDMI 1.4a, respectiv intrare VGA, Composite, S-video şi Component. Imaginile sunt redate in format 16:9 (nativ) şi rezoluţie 720p, cu rată de actualizare ce atinge 120Hz în cazul folosirii conexiunii HDMI.

BenQ recomandă acest proiector drept un produs cu costuri de întreţinere reduse. Drept dovadă, BenQ W750 foloseşte un sistem de ventilaţie fără filtre de praf care să necesite curăţare periodică şi o lampă de proiecţie cu durată de viaţă estimată la 4000 ore în regim normal de utilizare, sau până la 6500 ore dacă activăm modul SmartEco de optimizare a consumului de energie.

BenQ W750

Atingând o luminozitate maximă de 2500 lumeni, BenQ W750 poate reda imagini cu o diagonală cuprinsă între 43 şi 300 inch, respectiv 60 inch la 2 metri distanţă de suprafaţa de proiecţie. Matricea DLP folosită pentru proiecţie are specificată valoarea 13000:1 pentru rata de contrast şi poate reda imagini folosind o paletă de 1.06 miliarde culori.

În privinţa opţiunilor de ajustare, BenQ W750 permite proiectarea imaginii “în oglindă” (pentru sisteme cu proiectare din spate) sau inversată, dacă optăm pentru prinderea dispozitivului de tavan. Suplimentar, sunt oferite reglaje pentru ajustarea unghiului de proiecţie a imaginii şi corecţia geometriei (Keystone).

Pachetul cu accesorii

BenQ W750 este livrat împreună cu o telecomandă infraroşu, cablu de alimentare şi cablu VGA. Alături de acestea mai găsim un ghid rapid şi manual de utilizare pe suport CD.

Oferta de accesorii opţionale cuprinde un kit pentru montare pe tavan, ochelari 3D cu tehnologie Active Shutter, kit pentru înlocuirea lampei de proiecţie şi geantă pentru transport.

Instalare şi experienţa în utilizare

Sistemul de meniuri şi opţiunile de configurare pot fi ajustate direct din tastele prezente pe carcasă, sau cu ajutorul telecomenzii incluse în pachet. Dispozitivul suportă ajustarea ratei de aspect a imaginii pentru format 16:9 şi 4:3, alegerea temperaturii de culoare, luminozitate şi contrast. Avem la dispoziţie profile de imagine pentru prezentări, vizionarea de filme şi jocuri, dar şi un mod USER care permite ajustarea individuală a parametrilor pentru imagine.

BenQ W750 - butoanele de control

Benq W750 necesită aproximativ 30 de secunde pentru pornirea “la rece”şi atinge luminozitatea optimă după aproximativ 1 minut de funcţionare. Trecerea în modul stand-by este de asemenea rapidă, proiectorul dispunând de o funcţie numită Quick Cooling, ce asigură răcirea accelerată a lămpii de proiecţie crescând momentan turaţia ventilatorului.

Calitatea imaginii este foarte bună, cu o reproducere excelentă a culorilor şi un nivel de contrast peste medie, care ne ajută să percepem mai bine detaliile fine din imagini. Formatul de proiecţie nativ 16:9 este ideal pentru vizionarea de filme, acestea fiind redate la claritate optimă fără a introduce benzi negre în latura superioară şi inferioară imaginii.

Luminozitatea imaginii este foarte bună chiar şi după activarea modului Smart ECO, compensând cu succes lumina ambiantă trecută de jaluzelele încăperii până la o diagonală de proiecţie de aproximativ 60 inch.

Din păcate lipsa setului de ochelari 3D nu a permis testarea capabilităţilor 3D pentru acest model.

BenQ W750 - optiunile pentru conectivitate

Difuzorul încorporat cu putere de 10W poate atinge un volum sonor suficient pentru dimensiunile unei sufragerii de apartament sau birou spaţios, însă audiţia oferită este potrivită mai degrabă pentru redarea de voce. În schimb, pentru a ne bucura pe deplin de efectele speciale din filme este mai bine să apelăm la un sistem audio Home Theater dedicat.

Concluzie

Cu o bună calitate a imagini, luminozitate suficientă şi multiple opţiuni pentru ajustare, BenQ W750 se prezintă drept o alegere interesantă pentru cei aflaţi în căutarea unui videoproiector pentru sufragerie, care redea în bune condiţii colecţia de filme.

Videoproiectorul BenQ W750 poate fi achiziţionat la un preţ de aproximativ 2800 Lei.

Părţi pozitive

Design placut si constructie compacta
Luminozitate ridicata si imagini de buna calitate
Format nativ 16:9, potrivit pentru redarea filmelor de cinema

Părţi negative

Ochelarii 3D nu sunt inclusi in pachetul de accesorii standard

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult