Calculatoarele HP vor include un sistem avansat tridimensional de control prin gesturi

17.04.2013
Calculatoarele HP vor include un sistem avansat tridimensional de control prin gesturi

Leap Motion, compania care va lansa în curând un sistem de control prin gesturi pentru PC la un preţ accesibil, a anunţat că a semnat un parteneriat cu producătorul HP. În urma acestei colaborări, HP va fi prima companie care va lansa pe piaţă calculatoare care vor integra un astfel de sistem de control avansat alternativ.

Ideea de a oferi utilizatorilor posibilitatea de a controla prin gesturi sistemul de operare sau aplicaţiile nu este nouă. Faţă de soluţiile software actuale, care folosesc camera Web pentru a oferi un control limitat şi nu tocmai precis, soluţia Leap Motion este una tridimensională cu o precizie ridicată, similară mult mai cunoscutului sistem Kinect de la Microsoft.

Cele două companii nu au dezvăluit care din gamele de produse din catalogul HP vor beneficia de acest mod nou de control. Managerul Leap Motion a afirmat însă că sistemul va putea fi integrat fie în rama monitorului, de unde va putea acoperi spaţiul din faţa acestuia, fie în tastatură, de unde va putea acoperi suprafaţa monitorului.

Sistemul de control prin gesturi Leap Motion foloseşte un ansamblu de camere video cu rezoluţie VGA care acoperă un spaţiu de circa 0,1 metri cubi. Acesta are o acurateţe de 0,01 milimetri, poate recunoaşte gesturi complexe şi poate face chiar diferenţa dintre degetul unei mâini şi un pix. Soluţia a primit deja suportul software necesar din partea companiilor Autodesk şi Corel.

Sistemul de sine stătător Leap Motion va ajunge pe piaţă la jumătatea lunii viitoare şi va fi disponibil la un preţ de 80 de dolari. Pentru integrarea în carcasele sistemelor HP, Leap Motion a dezvoltat o versiune ceva mai compactă, care are o grosime de numai 3 milimetri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News