Cum distrug luminiţele de Crăciun semnalul de la Wi-Fi

28.12.2015
Cum distrug luminiţele de Crăciun semnalul de la Wi-Fi

Luminiţele de Crăciun au menirea de a aduce spiritul sărbătorilor de iarnă în casele noastre, dar unii electricieni britanici au observat că acestea au şi un efect advers despre care nu s-a ştiut: ele creează obstacole pentru semnalul Wi-Fi, informează Descoperă.ro.

Ofcom, o agenţie similară cu Comisia Federală de Comunicaţii, a anunţat că luminiţele de Crăciun sunt unul dintre multele dispozitive electronice care pot împiedica configuraţiile conexiunii la internet.

Agenţia a lansat o aplicaţie pentru a verifica imixtiunea luminiţelor în buna-funcţionare a wireless-ului. Aplicaţia este, din păcate, disponibilă doar în Marea Britanie.

Citeşte şi Schimbări majore la Google: Vor să elimine folosirea parolelor în serviciile sale pentru dispozitive mobile

Citeşte şi TOP 10 cele mai cool GADGET-URI din 2015


Aparent, cablurile de la luminiţe au efect asupra undelor radio din casă, care la rândul lor ar putea deruta semnalele de la router. Luminile festive nu sunt unicele instalaţii electrice care pot provoca perturbări, acelaşi lucru este valabil şi pentru cuptoarele cu microunde, dispozitivele Bluetooth mai vechi, monitoarele pentru copii şi telefoanele fără fir. Toate au obţinut o menţiune de la Cisco, încă în 2007, care explică interferenţele lor cu Wi-Fi.

The Irish Times a raportat o problemă similară anul trecut, anunţând că luminile intermitente sunt deosebit de rele pentru interferenţe.

Asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la ele, luminiţele nu vor prăbuşi complet reţeaua. Ofcom atenţioneză că mai multe dispozitive conectate la aceeaşi priză cu routerul de la Wi-Fi ar putea contribui la încetinirea internetului. Iar pentru a preveni problemele de reţea, încercaţi să conectaţi cât mai departe de routerul Wi-Fi luminiţele dumneavoastră de Crăciun.

Citeşte şi Din 2016 toate telefoanele ASUS vor fi dotate din fabrică cu AdBlock Plus

Citeşte şi Care au fost cele mai performante procesoare de smartphone în 2015

Citeşte şi 11 INVENŢII care au făcut ca anul 2015 să fie memorabil

Citeşte şi O companie vrea să-şi pună angajaţii să poarte brăţări care să le monitorizeze viaţa zi şi noapte
 
Citeşte şi DOUĂ profiluri pe Facebook pentru fiecare utilizator. Află care este diferenţa între ele
Urmărește Go4IT.ro pe Google News