Logitech Unifying – un singur receiver pentru orice tastatură şi mouse

04.08.2009
Logitech Unifying – un singur receiver pentru orice tastatură şi mouse

Pentru cei care apreciază perifericele Logitech, producătorul elveţian a pregătit o surpriză. Receiverul minuscul lansat odată cu mouse-ul wireless VX Nano a devenit universal pentru tastaturile şi mauşii fără fir. Mai precis, cu un singur receiver se vor putea conecta la calculator până la 6 periferice Logitech simultan, cu condiţia ca acestea să fie compatibile cu standardul Unifying. Ce înseamnă aceasta? Cei care lucrează cu acelaşi laptop atât acasă, cât şi la serviciu nu vor mai fi nevoiţi să schimbe receiverul la schimbare perifericelor.

Receiver-ul universal Logitech Unifying

Soluţia oferită de Logitech pare foarte elegantă, însă are câteva probleme. În primul rând, receiver-ul Nano Unifying nu va fi compatibil cu mauşii sau tastaturile wireless lansate până acum. Odată cu prezentarea standardului Unifying au fost anunţate două tastaturi şi doi şoricei wireless compatibili, însă cei care au deja periferice Logitech fără fir nu au ce face cu micul receiver. Trebuie spus că Logitech s-a gândit la securitate atunci când a creat noul standard, conexiunea dintre receiver şi periferice fiind criptată cu AES pe 128 de biţi.

Logitech K350 - tastatura Wave în format wireless

Logitech Wireless Keyboard K340

Dintre cele două tastaturi menţionate, Logitech Wireless Keyboard K350 este de fapt modelul Wave, dar fără fir şi fără vreun şoricel de companie. Noutatea o reprezintă modelul K340, o tastatură integrală compactă. Marathon Mouse M705 are forma lui VX Revolution şi se laudă cu o autonomie de până la 3 ani, în ciuda senzorului laser din dotare. Cel de-al doilea mouse, M505, nu este decât un V450 Nano cu noul receiver Unifying şi culori diverse ale carcasei. Preţurile estimative ale celor patru periferice, în ordinea prezentării, vor fi de 59 € şi 39 € atât pentru tastaturi, cât şi pentru mauşi. Ele vor fi disponibile din luna septembrie.

Logitech Marathon M705

Logitech M505, compatibil cu standardul Unifying

Urmărește Go4IT.ro pe Google News