Logitech Wave – funcţionalitate şi confort

24.08.2007
Logitech Wave – funcţionalitate şi confort
Mouse-ul LX8: laser, frate!

Mouse-ul LX8, ambidextru (datorită simetriei), este conceput să complementeze designul în curbe al tastaturii Wave. Pe lângă scroll-ul multi direcţional, mai are pe părţile laterale două butoane ce pot fi şi ele personalizate. În modul “default” au rol de răsfoire a paginilor web, înainte şi înapoi. Din păcate, sunt predispuse apăsărilor accidentale. Acurateţea acţiunilor este garantată de rezoluţia de 800 dpi şi tehnologia laser. Atât mouse-ul cât şi tastatura dispun de indicatoare de baterie ce te atenţionează în momentul în care nivelul bateriei se apropie de zero, eliminând neplăcerea unei descărcări bruşte.

Logitech Wave

Fiind un kit wireless, sunt sigur că te interesează raza de acţiune a receptorului: aproximativ 4 metri. Apropo, mini receiver-ul poate fi cuplat direct pe USB sau conectat la prelungitorul oferit de Logitech, recomandat atunci când calea dintre receptor şi periferice este obturată.

Logitech Wave

Câte ceva despre soft şi drivere

În primul rând, Logitech Wave merge pe XP, Vista şi Mac OS (de la versiunea 10.2.8 încolo). Nu-i obigatoriu să instalezi soft-ul de pe CD (Windows-ul detectează driverele generice), mai ales dacă nu eşti interesat de tastele speciale. Altfel, instalarea decurge fără probleme. Este recomandată conexiunea la Internet pentru actualizarea software-ului. Programul Logitech SetPoint este bine structurat, cu setări separate pentru mouse şi tastatură plus uneltele necesare personalizării despre care am tot vorbit.

Logitech Cordless Desktop Wave urmează a fi disponibil în întreaga lume la sfârşitul lunii august şi va avea un preţ recomandat de 89,88 Euro.

Tastura care face „valuri”

Introducere pentru nostalgici

Te numeri printre puţinii oameni care folosesc încă tastura clasică din anii ’80 alături de mouse-ul cu bilă. Crezi că, în ciuda evoluţiei fireşti, perifericele atât de necesare comunicării virtuale trebuiau să ramână neschimbate. Greşit. Vremurile în care tastatura înseamna practic o maşină de scris conectată la un echipament bizar au apus de mult. Astăzi o să-ţi prezint ceva de actualitate: kit-ul wireless Logitech Wave, compus din tastatura multimedia Wave şi mouse-ul LX8, cu laser.

Despre tastatură

Denumirea “Wave” (val) nu a fost aleasă la întâmplare ci datorită design-ului remarcabil al tastaturii care prezintă o neuniformitate (tastele din laturile extreme sunt plasate mai sus faţă de cele din interior, cu excepţia centrului) asemănătoare cu cea a unor valuri succesive, lucru ce oferă un anumit grad de confort în momentul tastării. Personal, nu am simţit aproape nicio diferenţă faţă de o tastatură obişnuită, iar plăcerea de a tasta vine datorită silenţiozităţii şi uşurinţei cu care apeşi, nu mulţumită “valurilor”. Partea inferioară este caracterizată de un loc bine conturat, realizat din cauciuc, pentru menţinerea podului palmei.

Logitech Wave

Hai să vedem cum spunem calculatorului dorinţele noastre. Tastele funcţionale au acum un dublu rol: cel pe care îl ştim majoritatea dintre noi (comenzi rapide în cadrul diverselor programe sau sisteme de operare) şi cel de lansare a aplicaţiilor uzuale (Word, Excel, Internet Explorer, Messenger etc.), cu posibilităţi de personalizare. Execuţia în acest caz se face în combinaţie cu tasta “Fn”. Partea superioară este rezervată tastelor multimedia care deschid Winamp, Media Player sau alte soft-uri similare, plus cele de control al volumului. În latura din stânga se găsesc butoanele de zoom, pentru mărirea textului în documente sau browsere de Internet.

Logitech Wave

Urmărește Go4IT.ro pe Google News