Microsoft Explorer Mini – tehnologia Blue Track pentru portabile

16.10.2008
Microsoft Explorer Mini – tehnologia Blue Track pentru portabile
Construcţie şi dotări

Divizia Hardware de la Microsoft a anunţat tehnologia Blue Track prin sloganul „Spune adio laserului”. Pe moment am crezut că vom vedea o tehnologie cu totul nouă în viitoarele periferice, însă în final am avut parte de o îmbunătăţire a uneia actuale. Asta nu însemnă că utilizatorul final nu a avut de câştigat. Conform producătorului, Blue Track ar trebui să funcţioneze chiar şi pe acele suprafeţe dificile pe care senzorul laser nu se descurcă.

Microsoft Explorer Mini - un mouse pentru portabile

Construcţie şi dotări

Microsoft Explorer Mini a fost creat pentru a fi utilizat împreună cu un calculator portabil, dimensiunile sale şi alte caracteristici de construcţie fiind relevante în acest sens. Poate primul lucru care ne-a impresionat la el a fost calitatea materialelor folosite. Plasticele mate şi lucioase au finisaje impecabile şi sunt plăcute la atingere. Suprafaţa de culoare neagră de pe carcasă este similară cu cea folosită pentru restpad-uri, oferind o aderenţă sporită în mod special atunci când transpiră mâna.

Microsoft Explorer Mini Mouse se remarca prin constructia de calitate

Imaginile de promovare ale şoriceilor cu Blue Track arătau o iluminare albastră a suprafeţei pe care erau aşezaţi. Aceasta se datorează unor LED-uri din spatele unui plastic semitransparent dispus de-a lungul perimetrului feţei inferioare a dispozitivului. Din nefericire, iluminarea durează doar 10 secunde după ce mouse-ul a fost pornit, autonomia fiind mai importantă decât efectul vizual.

Se poate spune că Explorer Mini este un mouse clasic cu cinci butoane, două din ele fiind amplasate pe latura stângă. Acestea sunt înguste şi alungite, utilizatorul obişnuit având acces la ele cu uşurinţă. Rotiţa are un aspect metalic şi permite scroll lateral. Mişcarea ei este liberă şi nu de tip click-by-click ca în cazul unui mouse obişnuit. Butoanele principale oferă un feedback bun la apăsare şi ne-au impresionat plăcut cu un click silenţios.

Microsoft Explorer Mini - dotat cu tehnologia Blue Track

Alimentarea mouse-ului se face prin intermediul unei baterii AA care se inserează într-un locaş acoperit de un capac detaşabil. Receiver-ul wireless poate fi fixat pe acel capac, odată cu fixarea sa fiind apăsat un buton îngust care opreşte funcţionarea mouse-ului. Autonomia mouse-ului este indicată de un LED aflat la baza despicăturii dintre cele două butoane principale. După pornire, LED-ul va fi verde când bateria este bună şi se va aprinde în roşu în timpul funcţionării dacă bateria este aproape consumată. Datorită autonomiei foarte mari, nu am putut testa cât funcţionează mouse-ul cu o baterie alcalină. Producătorul specifică o perioadă de peste 4 luni în cazul unei utilizări medii. În pachet este oferită o husă neagră de protecţie care cu siguranţă se va dovedi utilă în călătorii, protejând mouse-ul de zgârieturi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News