Philips CINEOS SHD9100 şi SHL9600 - căşti pentru urechi fine

Philips CINEOS SHD9100

Sunt momente când vrei să te relaxezi ascultând muzica preferată, însă nu ai posibilitatea să te desfăşori în voie cu un sistem audio puternic deoarece nu vrei să-i deranjezi pe cei din jur. Soluţia vine sub forma unei perechi de căşti de înaltă fidelitate, dar cablul lor poate fi un motiv de frustrare. Philips oferă combinaţia perfectă prin modelul de top CINEOS SHD9100. Calitatea sunetului, ergonomia şi raza de acoperire a transmisiei radio digitale sunt punctele forte ale acestei perechi de căşti wireless.

Philips CINEOS SHD9100 - performante wireless de top

Producătorul le-a numit CINEOS şi recomandă căştile pasionaţilor de filme. Alături de aceştia, printre potenţialii cumpărători se vor putea număra şi audiofilii care doresc libertate de mişcare. Spunem aceasta deoarece calitatea audio este foarte bună. Cele trei plaje principale de frecvenţe sunt redate echilibrat. Cei care doresc accentuarea înaltelor sau a başilor, pot să recurgă la un egalizator. Conform producătorului, frecvenţele redate de căştile SHD9100 variază între 10 Hz şi 28 kHz, depăşind plaja pe care o poate percepe urechea umană obişnuită.

Difuzorul de 40 mm din mylar are la bază un magnet neodymium, iar raportul semnal/zgomot specificat este de +/- 80 dB. Căştile sunt de tip închis, însă izolarea fonică este mai slabă decât cea a unor modele folosite de DJ în medii foarte zgomotoase. Difuzorul este îndreptat spre canalul urechii şi în ciuda aspectului simetric, căştile sunt indicate cu literele L şi R. Bureţii sunt moi şi acoperiţi cu un material textil fin care asigură un confort sporit chiar în cazul unei purtări îndelungate. Suportul reglabil se adaptează uşor pentru orice utilizator. Căştile nu sunt foarte grele, iar cei care doresc performanţe superioare ar trebui să înţelegă că ele vin cu un preţ.

Philips CINEOS SHD9100 - confortabile si ergonomice

Autonomia specificată de producător este de 6 ore, iar în testele noastre aproape am atins această performanţă. În spatele bureţilor detaşabili se găsesc 3 acumulatori AAA cu capacitatea de 900 mAh. Ei pot fi schimbaţi rapid, iar un set adiţional achiziţionat de utilizator poate dubla astfel autonomia. Încărcarea lor se face cu ajutorul transmiţătorului, căştile putând fi aşezate în orice direcţie pe el. Cele trei LED-uri verzi din partea de jos indică nivelul de încărcare. Timpul de încărcare este foarte scurt, iar în cazul unei descărcări complete, acesta atinge o oră. Transmisia digitală se face în banda de 2,4 GHz, sunetul nefiind afectat, iar raza de acoperire putând ajunge la maxim 30 m. În practică ele ar putea fi folosite fără probleme într-un apartament cu 3-4 camere, în cazul amplasării transmiţătorului într-o locaţie centrală.

Nu se pot spune numai cuvinte de laudă despre Philips SHD9100. Butoanele de volum şi cel de pornire pot fi apăsate accidental atunci când căştile sunt puse sau luate de pe urechi. Sunetul este puţin distorsionat atunci când volumul este setat la maxim din butoanele căştilor. Cablul audio din pachet are doar 2 m, iar conectorii nu sunt auriţi, aşa cum ne aşteptam de la un produs high end. Ne-ar fi plăcut ca transmiţătorul să se alimenteze de la portul USB, însă se pare că pentru încărcarea acumulatorilor era necesar un curent mai mare.

Philips CINEOS SHD9100 - autonomie de pana la 6 ore

La final, am fost mai mult decât mulţumiţi de căştile Philips CINEOS SHD9100. Performanţa lor la capitolul calitate audio, rază de acoperire şi autonomie a reuşit să eclipseze orice alte părţi negative. Din păcate toate acestea vin la un preţ cam mare de 800 de roni, recomandat de producător pentru utilizatorul final. Cei interesaţi le pot găsi în reţelele de magazine Flanco, Domo, Media Galaxy şi Altex.