NVIDIA va înceta producția de modele GeForce GTX. Compania se va concentra pe gama RTX

06.03.2024
NVIDIA va înceta producția de modele GeForce GTX. Compania se va concentra pe gama RTX
Foto: NVIDIA

Conform anumitor surse de proveniență chineză, cel mai recent roadmap pentru GPU-urile NVIDIA confirmă că plăcile video din familia GeForce GTX, bazate pe arhitectura Turing, vor fi scoase din fabricație. Este vorba despre modelele din seria GTX 16xx (1660S, 1660, 1650 și 1630), care vor dispărea complet din stocurile partenerilor, distribuitorilor și magazinelor de profil odată ce stocul actual va fi epuizat (se estimează că într-un termen de 1-3 luni).

Această veste vine după zvonurile apărute la finalul anului trecut, conform cărora, în primul trimestru din 2024, NVIDIA urma să înceteze producția acestei serii de produse low și mid-range, singurele care nu mai ofereau suport pentru tehnologiile-fanion ale companiei, precum Ray Tracing (branduit RTX de către NVIDIA) sau DLSS (Deep Learning Super Sampling).

De altfel, doar modelele de intrare în gamă GTX 1650 și GTX 1630 se mai găsesc cu ușurință în ofertele magazinelor, și acestea urmând să dispară în curând. În schimb, NVIDIA se va concentra în exclusivitate pe plăcile video capabile de Ray Tracing, din gama RTX, modele de intrare în gamă urmând să devină RTX 2050 (pe laptop-uri) și RTX 3050 (pe desktop-uri).

Totuși, posesorii de astfel de plăci video nu ar trebui să-și facă griji încă în legătură cu suportul software pentru aceste GPU-uri. Driverele actuale ale NVIDIA încă oferă suport pentru întreaga gamă GTX 16xx, și, cel mai probabil, îl va include pentru mult timp de aici încolo. Spre exemplu, driverele NVIDIA moderne încă oferă suport pentru seria GeForce GTX 700, lansată acum mai bine de 11 ani.

Sursa: VideoCardz.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News