Gigabyte confirmă data de lansare pentru AMD Ryzen 8000G

14.11.2023
Gigabyte confirmă data de lansare pentru AMD Ryzen 8000G

Gigabyte a dezvăluit recent planurile de lansare pentru noua gamă AMD Ryzen 8000G APU, care urmează să fie lansată la începutul anului 2024. Noul set de procesoare va fi compatibil cu plăcile de bază Socket AM5 și este așteptat, de asemenea, să includă o unitate grafică Radeon îmbunătățită pentru gaming.

Informațiile provin dintr-un comunicat de presă emis de Gigabyte, care a menționat că noile APU-uri vor fi lansate la sfârșitul lunii ianuarie 2024. Gigabyte a publicat deja actualizări beta BIOS pentru linia sa de plăci de bază AMD AM5, care suportă standardul AGESA 1.1.0.0 pentru noile CPU-uri AMD. De asemenea, compania plănuiește să lanseze actualizări oficiale ale BIOS-ului la sfârșitul lunii noiembrie 2023, pentru a oferi suport noilor APU-uri AMD.

Specificații tehnice și performanțe

Conform zvonurilor, modelul de vârf al noii serii ar putea fi Ryzen 7 8700G, echipat cu opt nuclee AMD Zen 4 CPU și 12 unități de calcul (UC) bazate pe arhitectura AMD RDNA 3. Acest lucru ar însemna că GPU-ul integrat al Ryzen 7 8700G ar avea 768 de procesatoare stream dual-issue, suficient de puternice pentru a rula unele dintre cele mai recente jocuri.

AMD a devenit cunoscută pentru capacitatea sa de a integra tehnologia GPU Radeon în același chip cu nucleele CPU, o tehnică folosită și în cipurile AMD din Xbox Series X și Sony PlayStation 5, precum și în dispozitive mobile de gaming, cum ar fi Valve Steam Deck, Asus ROG Ally și Lenovo Legion Go.

Având în vedere că evenimentul CES 2024 va avea loc la începutul lunii ianuarie, se așteaptă ca AMD să prezinte inițial aceste noi APU-uri atunci. Seria Ryzen 8000G va include patru chipuri, toate construite după modelul Zen 4, și se vor concentra pe oferirea unei soluții complete pentru desktop. Cu toate acestea, pentru sesiuni profesioniste de gaming, utilizatorii ar putea dori să aleagă unul dintre modelele de top din gama procesoarelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult