HTC anunţă Vive Focus, un nou dispozitiv VR de sine stătător

14.11.2017

HTC a anunţat în mod oficial Vive Focus, dispozitivul de realitate virtuală de sine stătător, care poate fi folosit oriunde… atât timp cât eşti în China. În ciuda zvonurilor care sugerau că Vive Focus va veni într-o formă sau alta şi în vest printr-un parteneriat cu Google pentru platforma Daydream, HTC a confirmat că se va concentra pe consolidarea platformei de distribuţie software Viveport din China, lansând Focus doar în această regiune.

Noul dispozitiv VR de la HTC va funcţiona fără un computer sau smartphone, într-un mod nu foarte diferit faţă de Oculus Go, anunţat de Facebook în urmă cu doar câteva luni. Acesta are la bază chipset-ul Snapdragon 835, care asigură performanţă ridicată în aplicaţiile cu grafică 3D avansată şi senzori interni care asigură o imersiune ridicată, utilizatorul putându-se mişca liber în mediul de joc.

Din punct de vedere al design-ului, Vive Focus împrumută câteva concepte de la alte dispozitive similare, însă nu obligatoriu de la „fratele” sau mai scump pentru PC-uri HTC Vive. Întregul dispozitiv este realizat din plastic, iar sistemul de prindere pare să fie similar cu cel de pe PlayStation VR. În partea din faţă pot fi observate două camere video, care probabil că vor oferi şi posibilitatea de utilizare alături de conţinut AR. Ce nu ştim însă este cât de performant este display-ul de pe Vive Focus.

De asemenea, nu avem nicio idee despre disponibilitate şi preţ pentru noul Vive Focus, compania anunţând momentan că dispozitivul este disponibil pentru dezvoltatorii de software. În acelaşi timp, HTC a confirmat că are deja peste 100 de parteneri care vor realiza conţinut compatibil cu Focus. Este posibil însă ca acest conţinut să fie de fapt cel dedicat platformei Viveport, iar aceşti parteneri doar să porteze conţinutul de pe PC pe platforma mobilă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult