Apple oferă utilizatorilor de Apple Watch mai vechi upgrade-uri gratuite pe baza garanţiei

29.01.2019
Apple oferă utilizatorilor de Apple Watch mai vechi upgrade-uri gratuite pe baza garanţiei

Având în vedere că Apple nu este o companie recunoscută pentru generozitatea sa faţă de clienţi, decizia de a înlocui modele mai vechi de dispozitive cu unele mai noi pare foarte ciudată. Conform unui raport MacRumors, care a intrat în posesia unor documente interne Apple, destinate service-urilor autorizate, compania va înlocui ceasurile Apple Watch din prima generaţie cu modele din generaţia a doua, în cazul în care sunt cerute reparaţii de către clienţi.

Această decizie nu este tocmai caracteristică pentru Apple, însă aceasta a fost luată din lipsa componentelor pentru prima generaţie Apple Watch. Documentul menţionează direct doar modelul original Apple Watch şi Apple Watch Series 1 de 42 mm, modele lansate la un an distanţă unul de celălalt. În cazul în care acestea necesită reparaţii, vor fi înlocuite automat cu un Apple Watch Series 2, cu hardware îmbunătăţit.

Faţă de prima generaţie, lansată în 2015, Apple Watch S2 include un procesor dual-core mai puternic, GPS şi rezistenţă la apă îmbuntătăţită, putând fi folosit şi pentru activităţi de înot. Faţă de Apple Watch Series 1, diferenţele nu sunt atât de mari la nivel de performanţă, ambele fiind echipate cu procesoare dual-core, însă GPS-ul şi rezistenţa la apă sunt un upgrade considerabil.

Nu este menţionat nimic despre Apple Watch de 38mm din generaţiile „afectate”, însă este specificat faptul că perioada de înlocuire pentru aceste modele este între februarie şi aprilie. Desigur, în cazul în care Apple nu reuşeşte să facă rost de componentele pentru generaţiile mai vechi, aceste „upgrade”-uri gratuite pe baza garanţiei vor continua.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult