Apple Watch 2 şi un model îmbunătăţit al originalui ar putea fi lansate în această toamnă

08.08.2016
Apple Watch 2 şi un model îmbunătăţit al originalui ar putea fi lansate în această toamnă

Apple Watch este disponibil în magazine de mai mult de un an, iar între timp nu a primit niciun upgrade hardware din partea companiei. În general, produsele Apple sunt actualizate în fiecare an, iar toamna acestui an ar putea marca momentul în care vom primi un Apple Watch 2. Ming-chi Kuo, un analist care a „prezis” diverse alte detalii despre produsele Apple neanunţate în trecut susţine că are detalii despre două noi modele Apple Watch, care vor fi lansate în 2016.

Kuo susţine că Apple va aduce pe piaţă două noi modele, care însă nu vor fi foarte diferite în termeni de design faţă de variantele deja existente. Apple Watch 2 ar fi noul model cu harwdare considerabil mai bun, procesorul TMSC, acumulatorul cât şi display-ul fiind îmbunătăţite faţă de varianta lansată anul trecut. Pe lângă acestea, acest model ar putea să primească şi un modul GPS, pentru localizare mai rapidă în aplicaţii şi un barometru. Întrucât display-ul va fi construit folosind metoda One Glass Sollution, ceasul va beneficia de mai mult spaţiu pentru integrarea unui acumulator mai puternic. În consecinţă, grosimea dispozitivului va rămâne aceeaşi.

Cel de-al doilea model Apple Watch care ar putea ajunge pe piaţă în 2016 este doar un mic upgrade faţă de varianta mai veche. Acesta ar putea păstra majoritatea capabilităţilor din originalul smartwatch, adăugând doar un procesor mai eficient (şi poate puţin mai rapid), cât şi rezistenţă mai bună la apă. Acest model ar putea veni alături de un preţ de pornire considerabil mai mic.

Acelaşi Ming-chi Kuo susţine că nici anul viitor nu vom primi un Apple Watch care să arate diferit, cu menţiunea că în 2017, compania va adăuga şi un modul LTE ceasurilor sale. Abia în 2018 este aşteptat un design nou.

Având în vedere că un eveniment dedicat anunţului pentru noile modele iPhone este aşteptat în septembrie, probabil că şi ceasurile vor fi anunţate în cadrul acestuia. Alternativ, compania obişnuieşte să anunţe noi tablete iPad şi computere din gama Mac prin octombrie, iar Apple Watch ar putea beneficia de atenţie în cadrul acesatui eveniment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult