Garanţia pentru acumulatorul din Apple Watch S2 a fost extinsă

16.04.2018
Garanţia pentru acumulatorul din Apple Watch S2 a fost extinsă

În urmă cu un an, Apple anunţa prelungirea perioadei de garanţie pentru dispozitivele Apple Watch din prima generaţie pentru acumulatori. Aceasta era extinsă până la trei ani din momentul achiziţiei, motivul fiind un număr ridicat de probleme cu umflarea acumulatorilor sau chiar refuzul de a porni al dispozitivelor. Acum, Apple pare să aplice această politică şi în cazul modelelor Apple Watch S2 (Series 2), chiar dacă oficial nu a anunţat încă acest lucru.

Conform MacRumors, un document intern Apple specifică faptul că toate dispozitivele Apple Watch S2 vor primi service gratuit pentru înlocuirea bateriilor pentru trei ani din momentul achiziţiei. Acest program de reparaţii este valabil însă doar pentru modelul de 42mm şi este valabil doar pentru baterii şi nu pentru alt tip de defecte. Se pare că problema umflării bateriei nu a dispărut, aceasta fiind cauzată probabil de către unul dintre partenerii care livrează componente spre Apple.

Toate modelele Apple Watch S2 de 42mm sunt însă acoperite, fie că vorbim despre modelul cel mai ieftin, Sport, sau de modelele mai scumpe precum Edition, Hermes, sau Nike+. Pentru a beneficia de o înlocuire gratuită a acumulatorului, ceasul nu trebuie să prezinte şocuri mecanice. Momentan, Apple Watch S3 nu beneficiază de astfel de reparaţii gratuite pentru acumulatori, acest lucru sugerând că este posibil ca problema să fi fost rezolvată la nivel de producţie între timp.

În acest moment, Apple Watch este cel mai vândut ceas inteligent de pe piaţă, punând Apple chiar şi în topul celor mai vândute brand-uri de ceasuri din toată lumea. În această toamnă este aşteptată lansarea generaţiei a patra de Apple Watch, care ar putea veni cu display-uri mai mari bazate pe tehnologia Micro-LED.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult