Primele detalii despre Apple Watch S4: display mai mare, design nou şi autonomie extinsă

28.03.2018
Primele detalii despre Apple Watch S4: display mai mare, design nou şi autonomie extinsă

Apple Watch este singurul ceas inteligent de pe piaţă care reuşeşte să mişte zeci de milioane de unităţi în fiecare an, iar acest lucru oferă celor de la Apple motivaţia de a dezvolta modele din ce în ce mai avansate. În timp ce modelele Watch S1, S2 şi S3 au venit cu un design aproape identic an după an, modelul de anul acesta, presupusul Watch S4 ar putea veni cu schimbări majore, dar şi cu hardware mai competent, care să reprezinte un adevărat upgrade faţă de generaţiile de până acum.

Ming-Chi Kuo, analistul KGI Securities care oferă de multe ori informaţii despre planurile Apple înainte ca acestea să fie publice în mod oficial, susţine că în toamna acestui an, compania va lansa un model foarte diferit de Apple Watch. Acesta va fi echipat cu un display mai mare, cu sisteme mai avansate de monitorizare a sănătăţii şi cu o autonomie mult mai bună. Momentan Apple Watch asigură 18 ore de utilizare, adică ceea ce compania numeşte „o zi normală de utilizare”, deci orice upgrade la acest capitol va fi cu siguranţă binevenit.

Conform raportului lui Kuo, Watch S4 va fi echipat cu un display cu 15% mai mare (probabil că rama din jurul său vor fi micşorată) şi va beneficia de o formă mai „trendy”. Probabil că a venit momentul ca Apple Watch să primească acelaşi tratament pe care iPhone X l-a primit în toamna anului trecut, aducând design-ul exterior în vremuri mai moderne. Având în vedere că noul ceas ar putea intra în ofertă la acelaşi preţ al modelelor precedente, este aşteptată şi o scădere de preţ pentru Watch S3 şi Watch S1, care probabil că vor fi păstrate pe piaţă.

KGI se aşteaptă la o creştere de 30% a vânzărilor de Apple Watch faţă de anul trecut cu până la 24 de milioane de unităţi în 2018. În viitor sunt aşteptate vânzări de până la 50 de milioane de unităţi pe an. Având în vedere faptul că în trecut Ming-Chi Kuo a oferit informaţii care s-au confirmat despre iPhone-uri, tablete iPad şi alte dispozitive Apple precum HomePod înainte de lansare, sunt şanse mari ca şi noutăţile despre Watch S4 să se confirme în această toamnă.

Luând noile informaţii în considerare şi coroborându-le cu ce am auzit de curând despre fabrica de display-uri Micro LED pe care Apple a înfiinţat-o în SUA, există posibilitatea ca Watch S4 să fie primul dispozitiv care va folosi această tehnologie, fiind vorba despre panouri mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie faţă de cele OLED, care ocupă mai puţin spaţiu în dispozitiv, permitând astfel realizarea unui design mai compact.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult