Moskito: ceasul inteligent care se transformă în vitezometru pentru bicicletă

13.12.2016
Moskito: ceasul inteligent care se transformă în vitezometru pentru bicicletă

Piaţa de smartwatch-uri o duce din ce în ce mai rău în ultima perioadă, vânzările de dispozitive fiind pe un trend descendent, chiar şi pentru companiile care reuşesc să mişce sute de mii sau milioane de unităţi. Cu toate acestea, sunt producători care încă încearcă să inoveze în acest spaţiu, renunţând însă la funcţiile mai high-tech precum display-uri tactile sau sisteme de operare. Moskito este un astfel de exemplu fiind realizat ca un ceas analog obişnuit, care poate fi conectat la un smartphone pentru notificări, însă care se poate transforma şi într-un vitezometru pentru bicicletă cu o simplă apăsare de buton.

Moskito sau M O S KI T O, cum este prezentat pe site-ul companiei şi pe Kickstarter, unde aceasta încearcă să strângă bani pentru a finanţa acest concept, nu arată foarte diferit de un ceas clasic. Acesta are un cadran clasic, care oferă însă marcaje ceva mai ciudate. În locul numerelor de la 1 la 12 sunt marcate numere din zece în zece până la 80. Secundarul este de culoare galbenă şi este indicatorul de viteză atunci când ceasul este folosit în modul de vitezometru.

Acesta se desprinde de pe curea printro rotire în sensul invers al acelor de ceasornic şi se poate ataşa pe un suport proprietar pe ghidonul bicicletei. Astfel, secundarul poate afişa viteza de deplasare în timp real, cu ajutorul marcajelor de pe cadran. Există şi alte două complicaţii pe ceas, una care indică tipul de notificări (apel, alarmă, sms sau aplicaţii) şi alta pentru a calcula viteza medie de deplasare.

Preţurile sunt exprimate în franci elveţieni, cu cel mai ieftin model listat pe Kickstarter la 535 CHF. În funcţie de model, curea, accesorii incluse şi mărime, Moskito poate să ajungă şi la 1.000 CHF. Livrarea ceasurilor este programată pentru luna octombrie a anului 2017, iar livrările vor fi onorate pe tot globul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult