Samsung confirmă lansarea Gear S3 de la IFA 2016

16.08.2016
Samsung confirmă lansarea Gear S3 de la IFA 2016

Samsung începe să stabiliească o tradiţie pentru lansările de produse pe care le organizează în cadrul târgului de tehnologie IFA din Berlin. După mutarea lansării de dispozitive din gama Galaxy Note în luna august, evenimentul de la IFA este acum concentrat în special pe ceasuri inteligente. Anul trecut am primit anunţul lui Gear S2 în cadrul acestui târg, iar anul acesta se pare că vom vedea şi generaţia a treia de smartwatch-uri Gear bazate pe Tizen.

Vestea vine direct de la Samsung, compania coreană invitând presa de specialitate la un eveniment intitulat „Talk about 3”. Acesta vine acompaniat de un element grafic ce descrie un cerc şi câteva butoane, sau poate chiar un locaş pentru cartele SIM. Întrucât evenimentul conţine în titlu cuvântul „talk”, este posibil ca Gear S3 să poată funcţiona independent de un smartphone, chiar şi pentru apeluri de voce.

Zvonurile din jurul lui Gear S3 vorbesc despre integrarea unui modul GPS, un barometru şi un vitezometru, care să ajute la o mai bună pozţionare pe hartă şi pentru o măsurătoare mai precisă a efortului depus de utilizator. Cercul din imaginea de mai sus sugerează că avem din nou de a face cu un smartwatch cu display rotund, iar lansarea de anul trecut sugerează că vor exista cel puţin două variante. Alături de Gear S3 Clasic, există informaţii despre existenţa unui Gear S3 Frontier şi a unui Gear S3 Explorer.

Desigur, diferenţele între acestea nu sunt încă evidente, iar preţul nu poate fi momentan intuit. Evenimentul de lansare al noului smartwatch Gear S3 va avea loc pe 31 august.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult