Instagram va permite afişarea versurilor melodiilor în Stories. Probabil că acesta este un răspuns la Tik Tok

07.06.2019
Instagram va permite afişarea versurilor melodiilor în Stories. Probabil că acesta este un răspuns la Tik Tok

Instagram a crescut mult în popularitate în ultimii ani, iar pentru Facebook aceasta pare să fie platforma principală care aduce bani, dezvoltând din ce în ce mai multe funcţii care să crească numărul de interacţiuni dintre utilizatori. Componenta Stories primeşte acum o nouă funcţie, care transformă orice clip video într-o sesiune de karaoke, putând fi afişate versurile unei melodii sub formă de text, care apar şi dispar odată cu melodia redată.

Noua funcţionalitate Instagram Stories este disponibilă în toate regiunile în care există stickere-le pentru muzică. Până acum, acestea puteau fi folosite pentru a adăuga un fundal sonor clipurilor, însă acum pot fi folosite şi pentru afişarea versurilor. Utilizatorii îşi pot alege care partea a melodiei să fie redată peste story, iar apoi pot alege dacă vor sau nu să fie afişate şi versurile pentru aceasta. Nu toate melodiile au însă versuri.

Interfaţa de editare permite modificarea modului de afişare a versurilor şi font-ul, cât şi poziţia pe imagine. Utilizatorii care se uită la aceste story-uri vor putea atinge versurile pentru a primi mai multe informaţii despre melodia redată şi o pot asculta în continuare, chiar dacă story-ul la care se uitau are o durată mai scurtă.

Această nouă funcţie va bucura cu siguranţă mulţi utilizatori de Instagram Stories, care vor putea face acum mai mult conţinut muzical pentru platformă. Este interesant cum Facebook se orientează acum către funcţii muzicale, mai ales când Tik Tok, o platformă video concentrată aproape complet pe încurajarea realizării de clipuri cu fundal muzical, începe să ia amploare la nivel mondial.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult