Şi tu, Twitter!? Reţeaua de microblogging a recunoscut că, la fel ca Facebook, a oferit cifre umflate pentru clipurile video

Autor: Adrian Popa 23.12.2016
Şi tu, Twitter!? Reţeaua de microblogging a recunoscut că, la fel ca Facebook, a oferit cifre umflate pentru clipurile video

Twitter a anunţat că a remediat o problemă în cea mai recentă versiune a aplicaţiei pentru Android care făcea ca furnizorii de publicitate să primească cifre umflate pentru reclamele video. Probleme similare au fost raportate şi de Facebook de trei ori în acest an.

În cazul Twitter, pentru clipurile video au fost raportate cifre cu până la 35% mai mari decât cele reale. Compania a returnat deja furnizorilor de publicitate o parte din bani.

Au fost afectate toate campaniile video rulate prin intermediul aplicaţiei de Android în perioada 7 noiembrie – 12 decembrie. Twitter susţine că de vină a fost o eroare tehnică care a fost remediată.

Spre deosebire de Facebook, care poate trece peste astfel de incidente datorită popularităţii mari şi a resurselor financiare pe care le are, Twitter se află într-o situaţie dificilă, deoarece baza de utilizatori creşte foarte încet. Această ultimă problemă vine la scurt timp după ce mai mulţi angajaţi de la vârful ierarhiei au părăsit compania. Printre aceştie se numără şi directorul pentru tehnologie, Adam Messinger.