Un nou atac asupra Snapchat: Facebook integrează Stories în aplicaţia principală

26.01.2017
Un nou atac asupra Snapchat: Facebook integrează Stories în aplicaţia principală

În cazul în care credeaţi că Instagram Stories, Messenger Your Day şi Whatsapp Status nu sunt de ajuns pentru a vă expune viaţa personală pe reţelele de socializare, Facebook introduce Stories şi în aplicaţia principală pentru mobil. Noua componentă oferă exact aceeaşi funcţionalitate de a realiza un flux de clipuri video şi fotografii disponibile pentru 24 de ore, care pot fi accesate de toţi prietenii din listă. Desigur, aceasta este doar cea mai nouă tentativă de a copia Snapchat, limitând astfel expansiunea serviciului rival în regiunile în care Facebook este deja mai popular.

Facebook Stories a fost pornit momentan doar pentru utilizatorii de iOS şi Android din Irlanda, iar compania plănuieşte să ofere acces în alte regiuni în lunile următoare. Asemeni Instagram Stories, funcţionalitatea de pe Facebook apare deasupra fluxului obişnuit de ştiri, fiecare utilizator care a publicat un Story în cursul zilei fiind reprezentat ca un cerc în care este încadrată fotografia de profil.

Odată cu acest nou update, utilizatorii primesc acces şi la Facebook Camera, o nouă componentă care este accesată glisând de la stânga la dreapta în fluxul de ştiri. Aceasta oferă acces la filtre interactive, similare cu cele prezente deja în aplicaţia Facebook Messenger pentru mobil. Utilizatorii pot reacţiona la fiecare Story printr-un „reply”, fără clasicele like-uri şi reacţii.

Având în vedere că pe Instagram există deja 150 de milioane de utilizatori zilnici pe platforma Stories în doar cinci luni, este foarte probabil ca aceasta să atragă un număr cel puţin la fel de mare în aplicaţia de Facebook. Facebook Stories ar putea reprezenta o nouă sursă de venit pentru companie, reclamele fiind deja integrate în analogul său de pe Instagram.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult