A apărut Firefox 7 – benchmark şi download

27.09.2011
A apărut Firefox 7 - benchmark şi download

Firefox 7 a ieşit din etapa de testare şi poate fi instalat în versiune finală începând de astăzi.

Download Firefox 7

Firefox 7 continuă eforturile pentru îmbunătăţirea performanţelor, demarate încă de la versiunea Firefox 6, oferind numeroase optimizări pentru reducerea consumului de memorie, timpi de aşteptare mai mici la încărcarea paginilor web şi pornirea aplicaţiei.

Firefox 7

Motorul Java Script din Firefox 7 a fost optimizat pentru o gestionare mai eficientă a resurselor, astfel încât performanţele să nu mai aibă de suferit din cauza creşterii consumului de memorie RAM. Îmbunătăţirile sunt resimţite îndeosebi după o perioadă mai îndelungată de utilizare, când lucrăm cu mai multe tab-uri deschise simultan.

Firefox Sync, serviciul responsabil de sincronizarea colecţiei de bookmark-uri şi opţiunile de configurare între mai multe calculatoare simultan, a primit îmbunătăţiri pentru actualizarea mai rapidă a informaţiilor, când salvăm un nou bookmark sau parolă de acces.

Firefox 7 oferă suport pentru accelerare hardware la redarea animaţiilor bazate pe API-ul HTML5, asigurat prin includerea tehnologiilor Azure Direct2D.

Adresate îndeosebi dezvoltatorilor Web, funcţia Web timing permite monitorizarea timpilor de încărcare pentru paginile web şi navigarea website-urilor, iar CSS 3 Text-Overflow: ellipsis permite descoperirea erorilor de afişare în componentele CSS 3 din paginile web.

Firefox 7 Peacekeeper benchmark

După cum poate fi observat şi din punctajul oferit de benchmark-ul Peacekeeper, Firefox 7 este mai rapid decât Firefox 6, dar semnificativ mai lent decât Internet Explorer 9 sau Google Chrome 14.

Lăsând testele sintetice la o parte, Firefox 7 se descurcă exemplar pe sistemele PC de generaţie mai veche, bazate pe o configuraţie limitată din punct de vedere al cantităţii de memorie RAM şi puterea de procesare disponibilă.

Testat pe un sistem PC echipat cu doar 1GB memorie RAM, Firefox 7 a păstrat performanţe rezonabile chiar şi după deschiderea a 8 tab-uri cu diverse pagini web. În aceleaşi condiţii de utilizare, penalizările resimţite din partea alternativelor Internet Explorer 9 şi Google Chrome 14 au fost sesizabil mai mari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News