Accesoriul Chromecast va avea de acum suport integrat în web browserul Chrome

04.07.2016
Accesoriul Chromecast va avea de acum suport integrat în web browserul Chrome

În general, produsele şi serviciile oferite de Google sunt perfect compatibile între ele, funcţionând fără a fi necesară instalarea de componente plugin sau extensii. Nu şi accesoriul Chromecast, a cărui folosire cu web browserul Chrome depindea de instalarea unei extensii disponibilă separat.

Din fericire Google rezolvă şi acest mic neajuns, integrând funcţia Cast direct în versiunea Chrome 51. Astfel, utilizatorii care îşi actualizează PC-urile la noua versiune Google Chrome vor găsi funcţia Cast în meniul Tools, activat cu un click pe butonul disponibil în dreapta barei de adrese, sau click dreapta pe orice tab deschis. Butonul adăugat deja prin instalarea extensiei disponibilă separat va continua să funcţioneze, însă aceasta poate fi dezinstalată fără a pierde compatibilitatea cu accesoriul Chromecast.

Îmbunătăţirile merg însă ceva mai departe decât integrarea funcţiei Cast în meniul Tools, setările pentru rezoluţie şi bitrate video, precum şi alte opţiuni pentru calitatea imaginii fiind de acum aplicate automat în funcţie de viteza conexiunii la reţea.

Avem şi o funcţie nouă ce permite redarea tab-urilor chrome în firul conversaţiilor Google Hangouts, utilă în anumite situaţii.

Chromecast, adevăratul smart TV: instalare, utilizare, aplicaţii utile, tips&tricks

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult